Güneydoğu'nun en yüksek dağına tırmandılar

Güncelleme Tarihi:

Güneydoğunun en yüksek dağına tırmandılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2006 14:41

Batman'ın Sason ilçe kaymakamlığınca bölgenin en yüksek dağı olan Mereto Dağına tırmanış düzenlendi.

Sason Kaymakamlığınca, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en yüksek dağı olan 2983 rakımlı Mereto Dağı tırmanışına aralarında Kaymakam Vehbi Bakır, Belediye Başkanı İrfan Arslan ile Batman ve Diyarbakır'daki çeşitli sivil toplum üyelerinin de bulunduğu toplam 30 kişi katıldı.

Yaklaşık 4 saat süren zorlu tırmanışın ardından zirveye ulaşan grup üyeleri, açtıkları Türk Bayrağıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kaymakamı Vehbi Bakır yaptığı konuşmada, geçen ay Sason Kaymakamlığı görevine atandığını belirterek, görevinin ilk gününden bugüne kadar Mereto Dağına tırmanmayı arzu ettiğini söyledi.

Mereto Dağı eteklerinde bal üretiminin çok iyi şekilde yapılabileceğini ifade eden Bakır, “Dağın eteklerindeki köylerde oturan vatandaşlarımıza iyi bir gelir sağlayabilecek proje üretebiliriz. İlçeyi tanıtmak için zaman zaman Mereto Dağına tırmanış turları gerçekleştireceğiz” dedi.

Belediye Başkanı İrfan Arslan ise Sasonlu olmasına rağmen ilk kez Mereto Dağına tırmandığını vurgulayarak, “Zirveden doğa muhteşem görünüyor. Bu güzellikleri herkesin görmesini istiyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!