Güneydoğu-Karadeniz evliliği

Güncelleme Tarihi:

Güneydoğu-Karadeniz evliliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin kuzeyi ile güneyi, muhteşem bir düğünde bir araya geldi. Karadeniz'in ünlü ailesi ‘‘Ulusoy’’lardan merhum Cemal Ulusoy'un kızı Merva Ulusoy, Güneydoğu'nun tanınmış ailesi ‘‘Ceylan’’lardan merhum Ağa Ceylan'ın oğlu Turan Ceylan ile hayatını birleştirdi.

Merhum işadamı Ağa Ceylan'ın oğlu Turan Ceylan ile merhum Cemal Ulusoy'un kızı Merva Ulusoy önceki gece Ceylan İntercontinental Oteli'nde muhteşem bir düğünle evlendi. Güneydoğu ile Karadeniz'in tanınmış iki ailesini birleştiren düğünde 28 yaşındaki bankacı Turan Ceylan'ın nikâh şahitliğini yapan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, genç çiftin yüzüklerini de taktı. Karadenizli gelin Merva Ulusoy'un nikâh şahitliğini damadın hemşerisi olan TBMM Başkanı Hikmet Çetin yaptı. Yaklaşık 3 bin davetlinin izlediği nikâhı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan kıydı. Genç çiftin merhum babalarının dev posterlerinin önünde kıyılan nikâhtan sonra Erdoğan, evlilik cüzdanlarını verirken bir de çam fidanı hediye etti.

VERSACE HALILAR

Versace imzalı halılarla döşenmiş salonda yapılan düğüne eşi Nazmiye Demirel ile gelen Cumhurbaşkanı Demirel, Saffet Ulusoy ve Mahmut Ceylan tarafından kapıda karşılandı. Sunucu Halit Kıvanç'ın, Cumhurbaşkanı'nı anons ederken, ‘‘Cumhuriyetimizin bir babası var. Bu nikâhta sayın Cumhurbaşkanımızı bir baba olarak sahneye davet ediyorum’’ ifadesini kullanması, davetlilerden büyük alkış aldı. Demirel, Ulusoy ile Ceylan aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Genç çift, nikâhtan sonra ‘Diyarbakır Kalesi’ şeklinde yapılan dev pastayı birlikte kesti. Diyarbakır'dan getirtilen folklor ekibi, Ceylan İntercontinental Otel'de güneydoğu rüzgarları estirdi. Davetliler giysilerinin üzerinde, ‘Ceylan Folklor Ekibi’ yazan ekibin çalıp söylediği güneydoğu havalarıyla halay çekip coştu. Halay çeken davetlilerin coşkusuna kapılan davulcunun davulu patladı. Gecenin yıldızı İbrahim Tatlıses oldu. Balayı için Avustralya'ya uçacak genç çift ve davetlilerine bir konser veren İbrahim Tatlıses, programına başlamadan önce Cumhurbaşkanı Demirel ile eşi Nazmiye Demirel'in elini öptü. Tatlıses, önce Nazmiye Demirel'in elini öpmesini, ‘‘Daha önceki bir programımda önce Sayın Cumhurbaşkanımızın elini öpmüştüm. Bu hareketim nedeniyle hanımlardan büyük tepki aldım’’ diye açıkladı. Sanatçının, ‘‘Biz ülkemizi, bayrağımızı seviyoruz. Savaştan değil, barıştan yanayız. Dökülen kanların durdurulmasını istiyoruz’’ sözleri üzerine Demirel, sanatçıyı alkışladı. Tatlıses'in istediği bir şarkı olup olmadığını sorması üzerine de Cumhurbaşkanı Demirel, sanatçıdan ‘Fırat Türküsü’nü söylemesini istedi. Tatlıses'in, Demirel'e dönerek, ‘‘Sayın Cumhurbaşkanım benim televizyon programım İbo Show'un devam etmesini istemişsiniz doğru mu?' sorusuna karşılık Demirel, ‘evet' anlamında başını salladı. Cumhurbaşkanı Demirel ve aralarında Başbakan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz ile annesi Güzide Yılmaz ve Semra Özal'ın bulunduğu diğer davetliler, daha sonra birlikte yemek yedi. Hürriyet ve Milliyet Gazetelerinin Sahibi Aydın Doğan tören sırasında Adalet Bakanı Oltan Sungurlu ile biraraya gelerek bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Demirel, düğünden saat 23.30'da ayrıldı.

ÜNLÜLER ORDUSU

Nikâh törenine, Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, DYP Genel Başkan Yardımcısı Hayri Kozakçıoğlu, DYP Milletvekilleri Mehmet Ağar, Ünal Erkan, ANAP Milletvekili Avni Akyol, Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican, İstanbul Valisi Kutlu Aktaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir de katıldı.

Baba, İbo'dan ‘Fırat’ı istedi

Görkemli düğünde sahneye çıkan İbrahim Tatlıses, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in isteği üzerine Fırat Türküsü'nü seslendirdi. Programına başlamadan önce Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve eşi Nazmiye Demirel'in elini öpen İbrahim Tatlıses, Demirel çifti, TBMM Başkanı Hikmet Çetin ve Başbakan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz'la davetliler tarafından ilgiyle dinlendi.

Ceylanlar halay çekti

Damat Turan Ceylan'ın ailesi, düğün coşkusunu halay çekerek pekiştirdi. Ailenin erkekleri, Diyarbakır'dan özel olarak getirilen davulcu ve zurnacının çaldığı Güneydoğu yöresinin halk müziği eşliğinde, sahneye çıkarak halay çektiler.

Mutluluğa...

Muhteşem bir düğünle dünyaevine giren Merva Ulusoy'la, Turan Ceylan, nikah sonrasında mutluluklarına kadeh kaldırdılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!