Güneş yanığı neden en çabuk burnumuzda oluşur?

Güncelleme Tarihi:

Güneş yanığı neden en çabuk burnumuzda oluşur
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 13:48

Güneş yanığı burnumuz dışarı doğru çıkık olduğu için mi burnumuzda oluşur? Güneş yanığının en çok burnumuzda oluşmasının sebebi nedir? Neden güneşlendiğimiz de vücudumuzun geri kalanı burnumuz kadar çabuk yanmaz? İşte cevabı..

Haberin Devamı

Güneşlendiğimizde, vücudumuzun geri kalanı burnumuz kadar çabuk yanmaz. Bu,Güneş’e daha yakın olduğu için yaşanan bir durum değil tabii ki.

Evet, burnumuz daha çabuk yanıyor. Bunun iki sebebi var. Genelde güneşlenirken aldığımız pozisyon, burnumuzun açısının güneş ışınlarını dik almasına sebep oluyor. Bir diğer sebebi de burnumuzun en az koruduğumuz yer olması. Gözlerimizi güneş gözlüğüyle, cildimizi koruyucu kremlerle kaplasak da çoğu zaman burnumuza koruyucu bakım uygulamayı unutuyoruz.

Örneğin güneşten korunmak için şapka taktığınızı düşünelim. Şapka çok geniş değilse, yüzünüzün genelini koruyacak ama burnunuzu güneş ışınlarına karşı korumasız bırakmaya devam edecektir. Yani burnumuzu da vücudumuzun geri kalanı kadar korumayı başarırsak aynı oranda güneş ışınına maruz kalmış olur.

Haberin Devamı

popsci.com.tr Tarafından Hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!