Güneş: Teröristin sayısından çok niyeti önemlidir

Güncelleme Tarihi:

Güneş: Teröristin sayısından çok niyeti önemlidir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2007 12:57

İçişleri Bakanı Osman Güneş, “terör örgütü mensuplarının sayısından çok niyetinin önemli olduğunu” bildirdi.

Haberin Devamı

Bakan Güneş, “Milletvekili Genel Seçimi Bölge Güvenlik Toplantısı” için geldiği Adana'da, beraberindeki Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Adıyaman Valisi Halil Işık, Niğde Valisi Gündüz Beder, Kilis Valisi Nevzat Turhan ile Adana Valisi İlhan Atış'ı ziyaret ederken, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Güneş, bir gazetecinin, “Irak'ın kuzeyinde 500 yerine 3 bin terörist olduğu yönündeki bir raporun Başbakan'a sunulduğu yönündeki” sorusu üzerine, “kendisinin elinde böyle bir rapor bulunmadığını” vurguladı. Güneş, şunları söyledi:

“Güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmalarda vardığı sonuçlar, ilgili makamlar arasında görüşülür ve değerlendirilir. Bu görüşmelerde müzakere edilir ve sonuca bağlanır. Bence terör örgütü mensubu sayısından çok niyeti önemlidir. Irak'ın kuzeyinde de barındığı yerler vardır ama sınırlarımız içinde de var. Önemli olan böyle bir terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne musallat oluşudur. Yıllardır azim ve kararlılık içinde bu terör odaklarına karşı mücadeleyi yürütmekteyiz, bundan sonra da yürüteceğiz, ne gerekiyorsa yapacağız.”

Haberin Devamı

Bakan Güneş, bir başka gazetecinin, “Ankara'da, şehit cenazesine katılan 8 kişinin hükümet aleyhine slogan atması nedeniyle gözaltına alındığı” yönündeki iddiaları sorması üzerine şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde hangi makamın hangi konumda yetkili olduğu, görev ve sorumluluğu bellidir. İlgili kurumlar araştırmayı, incelemeyi yapar. Suç işlendikten sonra ise yetkili Cumhuriyet Savcılıkları ve bağımsız yargı görevini yapar. İçişleri Bakanlığı olarak bize düşen de suçun işlenmesini önlemek için gerekli önlemleri almak.

İçişleri Bakanının bir başka görevi ise 3152 sayılı teşkilat kanununda belirtilen, suç ve suçluların takibi ve yakalanmasıyla ilgili görev yapmaktır. Bu çerçevede, her kurum ne yapacağını bilmektedir. Alınması gereken tedbirleri herkes almaktadır. Biri suç işlerse bağımsız yargı gerekeni yapmaktadır.”

Bakan Güneş, bir başka gazetecinin, “Batıdan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine emniyet müdürlüğü özel harekat ekiplerinin kaydırılacağı” şeklindeki haberleri hatırlatması üzerine, “Seçimin güvenliği için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz ve yapacağız. Valilerimizle sürekli görüşüp ilave önlemler gerekiyorsa alıyoruz. İhtiyaç varsa takviye gerçekleştiriyoruz” dedi.

BAKAN İLE VALİLERİN GÜVENLİĞİNE “CAKİ” KATKISI

Bu arada, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, bugün Seyhan Otelde yapılacak ve Bakan Güneş, bölgedeki valiler ve güvenlik güçleri yetkililerinin katılacağı toplantı nedeniyle, geniş güvenlik önlemleri aldılar.

Haberin Devamı

Önlemler kapsamında, Adana Emniyet Müdürlüğü Polis Köpek Eğitim Merkezinde eğitilen “Caki” adlı Alman Kurdu cinsi köpek ise toplantının gerçekleştirileceği salonda patlayıcı madde araması yaptı.

Salonun her yerini adeta karış karış arayan Caki, herhangi bir patlayıcı madde tespit etmedi.

Öğleden sonra yapılacak toplantıya, Adana, Adıyaman, Niğde, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Aksaray, Kilis, Karaman, Osmaniye ve Mersin valileri katılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!