Günay: Türkiye'ye ayıp ettiler

Güncelleme Tarihi:

Günay: Türkiyeye ayıp ettiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2008 00:30

Haberin Devamı

Turizm sektöründe dünyanın ikinci büyük fuarı olan ‘World Travel Market’ (WTM), Londra’daki Excel Fuar Merkezi’nde çok sayıda ülkeden katılımcı ve davetlinin eşliğinde açıldı. 10-13 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve KKTC Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ da katıldı. Fuarda, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkeler, kendi kültür ve turizm potansiyellerini duyurmak için stantlar açtı.

Londra’nın yoğun trafiği nedeniyle fuara 25 dakika geç katılan Bakan Günay, burada Türkiye standını ziyaret etti. Ziyaretin ardından İngiliz ve Türk gazetecilere ayrı bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Günay, basın açıklamasının geç başlaması nedeniyle gazetecilerden özür diledi.

Bir İngiliz gazetecinin “Sayın Bakan, Londra’nın yoğun trafiğini gördünüz. Sizce bu trafik Londra Olimpiyatları’nı nasıl etkiler’ şeklindeki sorusuna Bakan Günay, önce yanındakilere dönerek Londra Olimpiyatları’nın ne zaman yapılacağını sordu, ardından da “Trafik Londra’da trafik büyük sorun olacağa benziyor. Biz İstanbul’da trafik sorununu aşmak için denizin altından geçişler yapıyoruz. İstanbul’da trafikle ilgili mücadele veriyoruz, öyle görünüyor ki Londra’nın da ciddi bir mücadeleye ihtiyacı var, Allah sizi korusun” diye cevap verdi.

Haberin Devamı

Türkiye’de havaalanlarındaki alışveriş merkezlerinin pahalılığı hakkındaki bir başka soruyu ise Bakan Günay, “Konuyu biliyoruz, özel işletmeler kafalarına göre fiyat koyuyor, ama birçok turistten aldığımız şikayetleri değerlendiriyoruz, havaalanlarına denetim ve kısıtlamalara getirilecek” şeklinde cevapladı.

SARAH FERGUSON MESELESİ

Açılışta ayrıca Bakan Günay’a, York Düşesi Sarah Ferguson’un Türkiye’deki çocuk yuvalarında çekmiş olduğu gizli görüntülere ilişkin sorular da yöneltildi. Bakan Günay, “Bu görüntüleri Türkiye’ye dönük bir kampanyaya dönüştürmek yanlış. Gizli kamerayı nereye koysanız, birilerini rahatsız eden görüntüler mutlaka ortaya çıkacaktır. Bu Türkiye’ye yapılmış bir haksızlıktır” diye değerlendirdi.

Haberin Devamı

Bakan Günay, Türkiye’deki turizm çalışmaları konusunda da bilgi verdi. Türk turizminin krize rağmen bu yıl ivme kazandığını belirten Bakan Günay, bu yıl inanç turizminde rekor kırıldığını, bundan böyle de Türkiye’deki inanç turizmine ilgiyi artırmak için daha fazla çalışma yapılacağını ifade etti. İnanç turizmi için ülkeye gelen turistlerin daha fazla para bıraktığını söyleyen Günay, “İnanç turizmi için gelenler, deniz kum için gelen şortlulardan daha fazla harcıyor. Bundan sonraki çalışmalarımızda inanç turizmine daha fazla konsantre olacağız” şeklinde konuştu.

Bu yıl 29’uncusu gerçekleşen WTM uluslararası seyahat ve turizm fuarı, ITB Berlin Fuarı’ndan sonra dünyanın en büyük ikinci turizm ihtisas fuarı olarak gösteriliyor. Dünyanın dört bir yanından alıcı ve satıcıların bir araya geldiği uluslararası bir fuar olan WTM, 10-13 Kasım tarihlerinde Meridian Clup üyeleri ve basın mensuplarına açık. Daha sonra turizm profesyonelleri ve öğrencilere kapılarını açacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!