Günah, Atatürk rozeti ile camiye gelmeyin

Güncelleme Tarihi:

Günah, Atatürk rozeti ile camiye gelmeyin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 07:00

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi Merkez Camii İmamı Sezai Yaşar, yakasında Atatürk rozetiyle gelen 80 yaşındaki Ömer Atalar’a, "Bunu takıp camiye gelmeyin, günah işliyorsunuz" dedi.

İmam Yaşar, Atalar’a, yakada rozetle namaz kılmanın dini yönden sakıncası olduğunu söyledi. Tüm vakit namazlarını camide kıldığını ve bugüne kadar böyle bir uyarıyla karşılaşmadığını belirten Atalar, "Yakamda Atatürk’ün rozetini gören imam, ’Bunu takıp da camiye gelmeyin. Resimle camiye gelinmez’ dedi. Bu söz karşısında çok üzüldüm. ’Rozetin kime ne zararı var?’ dedim. İmam da, ’Burası Allah’ın evidir. Resimle buraya girmek mahsurludur’ yanıtını verdi. Ama ben yine de rozetle camiye giriyorum ve namazımı kılıyorum" dedi. Rozetle namaz kılmanın uygun olmadığını ileri süren Yaşar, "Ben sadece namaz kılarken rozeti çıkarmalarını, kıldıktan sonra takmalarının daha uygun olduğunu belirttim. Masumane bir uyarıydı, tavsiyede bulundum. Dinimiz gereği rozetle namaz kılınmaması gerektiği belirttim" dedi.

Müftü: Sakıncası yok

Trabzon Müftüsü Ahmet Bulut ise Atatürk rozeti veya herhangi bir rozetle namaz kılmanın dini açıdan sakıncası olmadığını söyledi. Bulut, bu konuda kendilerine bir şikayet ulaşmadığını, bu nedenle şu anda herhangi bir soruşturmanın söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!