Gümüşhane'de 3 şehit 8 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhanede 3 şehit 8 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2006 15:21

Gümüşhane'nin Şiran İlçesi kırsalında, PKK'lı teröristlerin, operasyondan dönen askeri araca ateş açması sonucu 1 astsubayla, 2 er şehit oldu, 8 asker de yaralandı.

Haberin Devamı

Bugün öğlen saatlerinde, operasyondan dönen jandarma komandoları taşıyan askeri araca, Şiran İlçesi'ne bağlı Yolbilen ve Ara köyleri yol ayrımında teröristlerce çapraz ateş açıldı. Açılan ateş sonucu devrilen araçta bulunan askerlerden Jandarma Astsubay Mürsel Can, Jandarma Er Hüseyin Özdemir ve Jandarma Er Özkan Vural şehit oldu. 8 asker de çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralı askerlerin durumu ağır olan 2'si Erzincan Askeri Hastanesi'ne, diğerleri de Şiran Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

YARALI ERLERİN KİMLİKLERİ

Çatışmada, askeri aracın devrilmesi sonucu yaralanan erlerin Erdal Tutkun, Serkan Tan, Ali Rıza Uraz ve Yasin Öztürk olduğu öğrenildi.

Yaralı askerlerin, Şiran Devlet Hastanesi ve Elazığ Askeri Hastanesindeki tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

HALK KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE AKIN ETTİ

Şiran'da halk, yaralı askerlere kan vermek için Devlet Hastanesi'ne akın etti.

Bölgeye sevkedilen güvenlik güçleri, geniş çaplı operasyon başlattı.

VALİ'DEN YENİ AÇIKLAMA

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, kendilerine ilk gelen bilgilerin 1'i astsubay 4 askerin şehit düştüğü yönünde olduğunu belirterek, “Fakat son aldığımız kesin bilgiler sonucu 1 astsubayımız ve 2 erimizin şehit düştüğünü öğrendik” dedi. Dalmaz, daha önceki açıklamasında şehit sayısını 4 olarak vermişti.

Bu arada yaralı askerlerin kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi'nin önünde toplanan yaklaşık bin kişi, askerleri ziyarete gelen AKP Gümüşhane Milletvekili Temel Yılmaz'a tepki gösterdi.

Yılmaz, tepkilerin artması üzerine, özel tim ve polis ekipleri tarafından hastane bahçesinden uzaklaştırıldı. Bu arada Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz da Şiran Devlet Hastanesi'ne giderek bilgi aldı.

AYVALIK'TA 1 ŞEHİT

Bu arada Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, devriye görevi yapan askeri araçla, bir otomobilin çarpışması sonucu jandarma uzman çavuş Adnan Korkmaz (30) olay yerinde şehit oldu. Ağır yaralanan er Fikri Gökçe, Edremit Asker Hastanesine kaldırıldı.

BİNGÖL'DE RAYLARA PKK MAYINI: 4 YARALI

Haberin Devamı

Bingöl'ün Genç ilçesi ile Suveren tren istasyonu arasındaki raylara PKK'lı teröristlerce döşenen mayın, yük treni geçerken patladı. Patlamada, ttendeki 4 özel güvenlik görevlisi yaralandı.

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 06 Ağustos 2006 günü saat 11.40'da Genç İlçesi ile Suveren istasyonu arasındakı Çamlıyurt bölgesinde, PKK terör örgütü mensuplarınca döşenen el yapımı mayının patlaması sonucu demiryolunun bakım ve kontrolünü yapan bir lokomotif ve iki vagonun hafif maddi hasar gördüğü belirtilerek, “Vagonlar, ray üzerinde devirilmeden yere oturmuştur. Kazada, trende bulunan Devlet Demir Yolları özel güvenlik görevlileri Murat Yerebasan, İbrahim Aktaş, Kemal Hıtay ve Ramazan Taş hafif yaralanmıştır. Demiryolu üzerindeki pek çok köyün tek ulaşım aracı olan trenlere yönelik olarak yapılan sabotaj ve eylemleri en çok yöredeki halka zarar vermektedir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!