"Gümüş" en etkili TV programları listesinde

Güncelleme Tarihi:

Gümüş en etkili TV programları listesinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2013 18:25

İsviçre merkezli reyting şirketi WIT, televizyon tarihinde kitleleri en çok etkileyen 50 programı seçti.

Haberin Devamı

Cannes'da her sene düzenlenen televizyon yayıncılığı fuarı MIP TV'nin 50'nci yıldönümü dolayısıyla hazırlanan listede listeye giren programları belirleyen komitede bulunan WIT çalışanı Virginia Mauseler, “Seçimlerimizi yaparken iki kriteri göz önünde bulundurduk. Bunlardan ilki programların yapımcı ülkeleri dışındaki etki oranı, ikincisi ise programların kendi ülkelerinde yarattıkları etkinin boyutuydu” dedi.



Mauseler, "Aslında listenin başına 1960’lı yıllardan beri devam eden İngiliz yapımı bilim kurgu serisi 'Dr. Who'yu koymak isterdik. Ancak BBC programlarını kullanmamıza izin vermedi. Bu nedenle listede önemli eksikler var" diye konuştu.

İşte yıllara göre dünyayı etkisi altına alan televizyon programlarının belirlendiği ve 2005 senesi için Türk dizisi "Gümüş"ün seçildiği o liste:

Haberin Devamı

2005-2007 yılları arası Kanal D’de yayınlanan “Gümüş” dizisinin başrollerini Songül Öden ile Kıvanç Tatlıtuğ paylaşıyordu. Dizi, Ortadoğu’da ‘’Nur’’ adı ile yayınlanmaya başladıktan sonra bölgede milyonlarca izleyici kazanmıştı.

Ortadoğu ülkelerinde Arapça dublajlı olarak yayınlanan “Gümüş”, kısa zamanda klasikleşmiş hatta Arap TV platformu Showtime Arabia “Gümüş”e özel bir kanal açarak diziyi 24 saat aralıksız yayınlamaya başlamıştı.



Romanya’da “Gümüş’ü sevmek”, Bulgaristan’da ise “İnci” adıyla gösterilen dizi, Yunanistan’da “Gümüş aylar” ismiyle yayınlanmaya devam ediyor.

İşte yıllara göre dünyayı etkisi altına alan televizyon programlarının belirlendiği ve 2005 senesi için Türk dizisi "Gümüş"ün seçildiği o liste:

Listeye giren programları belirleyen komitede bulunan WIT çalışanı Virginia Mauseler, “Seçimlerimizi yaparken iki kriteri göz önünde bulundurduk. Bunlardan ilki programların yapımcı ülkeleri dışındaki etki oranı, ikincisi ise programların kendi ülkelerinde yarattıkları etkinin boyutuydu” dedi.

Mauseler, "Aslında listenin başına 1960’lı yıllardan beri devam eden İngiliz yapımı bilim kurgu serisi 'Dr. Who'yu koymak isterdik. Ancak BBC programlarını kullanmamıza izin vermedi. Bu nedenle listede önemli eksikler var" dedi.

Haberin Devamı

Listede “The Simpsons”, “Star Trek”, “Friends”, “Kim Milyoner Olmak İster”, “Çarkıfelek” ve “Umutsuz Ev Kadınları” da bulunuyor.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!