Gül'ün ailesinden ilk tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Gülün ailesinden ilk tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2007 17:02

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kardeşi Macit Gül, ağabeyinin kesinlikle ayrımcılık yapmayacağını, herkesi kucaklayacağını söyledi.

Haberin Devamı

         Gül, ağabeyinin cumhurbaşkanı  seçilmesine sevindiklerini, ancak cumhurbaşkanlığı makamının sorumluk ve  vebalinin de farkında olduklarını, bu sebeple de sevinçlerinin ölçülü  olduğunu belirtti.

         Ağabeyinin cumhurbaşkanlığının millete ve insanlığa hayırlar getirmesini  temenni eden Gül, şöyle devam etti:

         “Aile olarak biz hep millete hayırlı işler yapsın diye dua ederdik.  Sevinçliyiz, ağabeyim cumhurbaşkanı oldu. Ancak cumhurbaşkanlığı  makamının sorumluluğu ve vebali çok ağırdır. Bunun farkındayız. Bu  sebeple sevincimiz de ölçülü olmak zorunda. Ağabeyim herkesi  kucaklayacaktır. Zaten siyasi hayatı boyunca da herkesle iyi bir diyalog  kurmuş, her kesimin takdirini kazanmıştı. Ayrımcılık kesinlikle  yapmayacaktır. Millet menfaati doğrultusunda pozitif ayrımcılık  yapacağından eminim.”

         Anne ve babasının birkaç gün içinde Ankara'ya giderek ağabeyine hayırlı  olsun ziyaretinde bulunacağını belirten Gül, Kayseri'de ve Türkiye'nin  birçok kentinde yapılan kutlamalar ve coşkuyu da memnuniyetle  karşıladıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

BABA GÜL: CUMHURBAŞMANLIĞINI FAZLASIYLA HAK ETTİ

Cumhuraşkanı seçilen Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi ile annesi Adeviye Gül, oğullarının bu makamı fazlasıyla hak ettiğini, kendisini eleştirenleri mahçup edeceğini söyledi. Gül çifti, oğullarının Cumhurbaşkanlığı oylamasını, 3'üncü tur seçimini, Kamanlıoğlu Apartmanı'nın 13'üncü katındaki dairelerinde izledi. Baba ve anne Gül, oğullarının dün gece kendilerini arayıp Berat Kandillerini kutlayıp, hayır duası istediklerini söyledi.

Kergah Bağları'ndaki sayfiye evlerinden, Alpaslan Mahallesi'ndeki Kamanlıoglu Apartmanı'nın 13'üncü katındaki dubleks dairelerine gelerek TBMM'deki oylamayı televizyondan izleyen ve yakın akrabalarının gözaydınlığı dileklerini kabul eden baba 81 yaşındaki Ahmet Hamdi Gül ile anne 76 yaşındaki Adeviye Gül, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘BU MAKAMA KADAR GELECEĞİNİ TAHMİN ETMİYORDUK’

Hayli heyecanlı oldukları gözlenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün anne ve babası, çocuklarının bu mevkiye geleceğini tahmin etmediklerini söyledi. Oğulları Abdullah Gül'ün çalışkanlığı sayesinde Cumhurbaşkanı olduğunu söyledi. Baba Gül, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Tabii ne kadar olsa da seviniyoruz. Allah millete memlekete hayırlı eder diye dua ediyoruz. Tabi bu vaziyet, genel seçimler öncesinden iyi oldu. Seçimlerden sonra oulumun durumu ve adaylığı çok ama çok daha fark oldu. Tüm millet Abdullah'ı istedi. Abdullah Gül herkesi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı olur. Kendisi hakkında kötü düsünenleri mahçup edecek ve olumsuz düşünenleri yanıltacak.”

HAYIR DUASI İSTEDİ

Ahmet Hamdi Gül, “Kendisi bizi dün gece aradı. Seçimlerden önce de geldi ve düşüncelerini anlattı. Dün gece telefonla arayıp hem kandilimizi kutladı hem de Cumhurbaşkanlığı seçimi için hayır duası istedi. Biz de kendisine dua ettik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Anne Adeviye Gül ise gazetecilere, “Bence Abdullah bu makamı hak etti. Allah hayırlı hizmet yapmasını vatana millete hayırlı olmasını nasip etsin” dedi.

Adeviye Gül, gelini Hayrünnisa için ”Türban bir krize yol açmaz inşallah. Bu onun düsüncesi ve islama aykırı değil. Kendi düşüncesi ve kendi fikriyle örtündü. Bazıları bunu problem yapıyor. Bizim görüşümüz de böyle değil” dedi. Baba Gül bu noktada söze girerek “Türban ayrı bir konu. Reisicumhur Abdullah oldu, Hayrünnisa değil. O yüzden problem etmemeli” diye konuştu. Baba Gül, bir gazetecinin “Laiklik tartışılıyor. Siz nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna da “Abdullah herkese eşit ve aynı mesafede olur” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Anne Adeviye ise oglunun genel seçimlerden önce cumhurbaşkanı seçilemediği sırasada moralinin bozuk olmadığını kendisine rahat bir halde “Hayırlısı olsun, ben üzülmedim. Siz de üzülmeyin anne, siyaset böyledir” dediğini anlattı. Anne Adeviye Gül, gelinin ise kendisinin türbanından dolayı Abdullah Gül'e eleştiriler yapılmasına üzüldüğünü belirterek “Hayrünnisa ise bu duruma üzüldü. Bir başörtüsüü neden bu kadar problem oldu?” diye sözlerini tamamladı.

AMCA GÜL: MAKAMIN HAKKINI VERECEK

Ziraat mühendisi olarak 30 yıl devlet üretme çiftliklerinde çalıştığını, emekli olduktan sonra kendine ait işyerinde tarım ilaçları sattığını anlatan Abdullah Gül'ün amcası Mahmut Gül ise yeğeninin Cumhurbaşkanı seçilmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Abdullah Gül, çocukluğunda ve gençliğinde hep çevresiyle uyum içerisinde olmuştur. Kendisinin sevdiğim en iyi yönü, inanmadığı bir işe girmez. Abdullah, bu kararlı tutumu ve çalışkanlığıyla çevresine örnek olmuştur. Cumhurbaşkanı’nın yapması gereken görevleri ne ise onu yapar. Başladığı bir işi sonuna kadar takip eder, yarım bırakmaz. Seçildiği makamın hakkını verecektir.Abdullah Gül, yaptığı işi iyi yapan, inanmadığı işi de yapmayan bir karaktere sahiptir. Yeğenini çok yakından tanıyan birisi olarak bu makamda da başarılı olacağına inanıyorum.”

Mahmut Gül, yıllardan beri gösterişten uzak, mütevazı bir hayat sürdürdüklerini belirterek, “Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesi, bizim günlük hayatımızda bir değişikliğe neden olmaz” diye konuştu.

‘KAYSERİ MARKASI'NIN TESCİLİDİR’

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Özhaseki de “Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi, Kayseri Markası'nın tescilidir” dedi. Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesinin ülkede memnuniyetle karşılandığını kaydeden Özhaseki, “Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi bizim için gurur verici bir olay. Bu şehirde yaşayan herkes için övünç kaynağı. Abdullah Gül, zaten siyasi olarak da kendine oy veren vermeyen herkes tarafından sevilirdi. Kayseri şehri günümüzde yükselen bir değer. Kentimiz, sanayide, ticarette ve sporda kendini gösteriyor. Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesi ‘Kayseri Markası’nın tescilidir.”

Mehmet Özhaseki, “Bu sevinci hemşehrilerimizle paylaşmak için bir dizi kutlama programı düzenledik. Caddelerimizi, evlerimizi, iş yerlerimizi Türk bayraklarıyla süsledik. Birazdan Cumhuriyet Meydanı’na geçeceğiz ve burada kutlama programımız başlayacak. Bayram havası yaşıyoruz. Kentimiz bir cumhurbaşkanı çıkardı. Bu sevinç bize yeter. Türkiye kazandı, ülkemiz kazandı” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!