Gülümseten Deneyler Projesi

Güncelleme Tarihi:

Gülümseten Deneyler Projesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2006 11:17

DOĞUŞ Çocuk ‘Gülümseten Deneyler Projesi’ kapsamında, Kastamonu’da bin 500 öğrenciye, ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verildi.

Doğuş Grubu’nun toplumsal sorumluluk platformu Doğuş Çocuk'un, ‘Gülümseten Deneyler Projesi’ kapsamında, eğitim TIR'ı Kars, Ardahan ve Çorum’dan sonra Kastamonu’da ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencileri ile buluştu. Çocuklara, ağız ve diş sağlığı, bakımı konusunda eğitim verildi. Proje kapsamında Ekim ve Aralık aylarında 4 ilde 12 bin çocuğa ulaşılmasının hedeflendiği belirtildi.

Sponsor firmaların desteğiyle hazırlanan özel TIR'da, çocuklara bilgiler veriliyor. Türkiye’de 12 yaş altı çocukların yüzde 84’ünde diş çürüğü bulunduğu belirtilerek, bu nedenle ağız ve diş sağlığı, koruma yöntemleri, diş fırçalamanın önemi deneylerle anlatılıyor. Doğuş İletişim Kurumsal Sponsorluklar Müdür Yardımcısı Rayka Şenbay, Doğuş Çocuk olarak 2004 yılından bu yana gelecekte daha bilinçli bir toplum yaratmak amacıyla çocuklara yönelik interaktif projeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Şenbay, şunları söyledi:

“Bu projelerimize ‘Gülümseten Deneyler’ adını vermemizin nedeni ise, çocukların deneyerek öğrendikleri ve eğlendikleri bir ortam oluşturmak. Projemiz, deneylerle çocuklara ağız ve diş sağlığının önemini anlatmayı ve onlara yaşam boyu hijyen alışkanlığını vermeyi hedefliyor. Çocuklara bir fırça ve diş macunu hediye ediyoruz. Ülkemizde nüfusunun ancak yüzde 10’u dişini düzenli olarak fırçalıyor. Evlerin yüzde 70’ine diş macunu hiç girmiyor. Biz onların mümkün olduğunca küçük yaşta ağız ve diş hijyeniyle tanışmasını hedefliyoruz” dedi.

Kastamonu’da Gazipaşa İlköğretim Okulu’nda kurulan ‘Gülümseten Deneyler TIR’nda çocuklara diş fırçalama yöntemleri anlatılırken, fırçalanmaması durumunda neler olacağı uygulamalı gösterildi. Ağız ve diş sağlığı ile ilgili hazırlanan filmi izleyen çocuklar, maketler üzerinde diş fırçalama yöntemlerini öğrendi. Kastamonu Vali Yardımcısı Muammer Balcı ve Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer’in de incelediği Gülümseten Deneyler TIR’ında çocuklar hoşça vakit geçirirken, eğlenerek öğrenmenin keyfini çıkardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!