Gülsün artık panoda değil

Güncelleme Tarihi:

Gülsün artık panoda değil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2022 07:00

SİVAS Valiliği, 2 Temmuz 1993 Madımak katliamında hayatını kaybeden Gülsün Karababa’nın ismini, ailenin talebi ve Danıştay’ın kararı üzerine Bilim ve Kültür Merkezine çevrilen Madımak Otelinin lobisindeki panodan çıkardı. Gülsün Karababa’nın ağabeyi kararla ilgili olarak “11 yıldır mücadele ediyordum. Artık rahatım” dedi.

Haberin Devamı

Sivas’ta, 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen “Pir Sultan Abdal Şenlikleri” sırasında Madımak Oteli’nin yakılması nedeniyle, aralarında aydın ve sanatçıların da bulunduğu 33 kişi ile 2 otel çalışanı ve 2 gösterici yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetti. Katilamın yaşandığı Madımak Oteli Bilim ve Kültür Merkezine dönüştürtüldü. Otelin lobisinde asılan panoda katliamda hayatını kaybeden aydın ve sanatçıların yanı sıra olaylarda yer alan iki kişinin ismi de yer aldı. Olaylar sırasında hayatını kaybeden Gülsün Karaba’nın ağabeyi Hüseyin Karababa, kardeşinin isminin kaldırılması için Sivas Valiliğine başvurdu. Ancak yapılan başvurunun reddedilmesi üzerine Hüseyin Karababa, hukuk mücadelesi başlatarak, Danıştay’a dava açtı.

DANIŞTAY KALDIRILMASINA KARAR VERDİ

Danıştay 8. Dairesi 2021 yılında talebi haklı bularak, Gülsün Karababa’nın isminin panoda kaldırılmasına hükmetti. Davalı Sivas İl Özel İdaresi verilen karara ilişkin karar düzeltme talebinde bulundu. Daire, 16 Haziran 2022 tarihinde karar düzeltme talebini reddetti. Danıştayın kararının ardından, geçen Cuma günü, Sivas Valiliği söz konusu panodaki Gülsün Karababa’nın isminin kaldırdı.

11 YILDIR MÜCADELE EDİYORDUM

Hürriyet’e konuşan Hüseyin Karababa, 11 yıldır kız kardeşinin isminin söz konusu panodan çıkartılması için mücadele ettiğini belirterek, “Çocuğumuzun bize sorulmadan ilgili panoya asıldı. İzin alınmadı. Ayrıca kız kardeşimin isminin katilleri ile aynı yerde olmasında dolayı rahatsızlık duyuyordum. Geçen Cuma günü valilik gidip kardeşimin ismini çıkarttı. 11 yıllık mücadelem sonuç verdi. Artık rahatım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!