Güllü Hanım yarın Galatasaray Lisesi'nin önünü temizleyecek

Güncelleme Tarihi:

Güllü Hanım yarın Galatasaray Lisesinin önünü temizleyecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2003 23:59

Vitra Seramik Sanat Atölyesi'nde heykellere dönüşen ünlü çizgi kahramanlar 9 Haziran Pazartesi gününden itibaren İstanbul'un çeşitli yerlerinde sokakta sergilenecek.

Pazartesi günü başlayacak, ‘‘Çizgi Kahramanlar Sokakta’’ sergisi, çizgi kahramanların seramik heykellerini, İstanbul'un dört bir yanına taşıyacak.

Taksim'den İstiklal Caddesi'ne girerken, İrfan Sayar'ın yarattığı Porof. Zihni Sinir'le rastlaşacaksınız. Galatasaray Lisesi önünde Turhan Selçuk'un Abdülcambaz'ı sizi Cadde-i Kebir günlerine götürecek. Okulun önünü ise Latif Demirci'nin Güllü'sü temizleyecek. Aynı yerde Metin Üstündağ'ın yaramaz ellerinden aşk sloganlarını, Selçuk Erdem'in penguenleri ile Semih Balcıoğlu'nun balığını da görmek mümkün. Salih Memecan'ın Zeytin ve Limon'u Tünel'de tramvay beklerken, Oğuz Aral'ın Avanak Avni'si ise Odakule önünde sevenleriyle buluşacak.

Avanak Avni'ye Nişantaşı'ndaki İntema mağazasının önünde de rastlayabilirsiniz. Birol Bayram'ın kuşları, Bedri Koraman'ın hümanisti, Kamil Masaracı'nın Liliputları da orada olacak. Güllü, Teşvikiye'de de karşımıza çıkacak ve Milli Reasürans'ın döşemelerini temizleyecek. Abdülcambaz ile Zeytin ve Limon da Güllü'nün yanında olacaklar.

Anadolu yakasında ise sergiye katılan eserlerden bazılarını Caddebostan İntema mağazasında görmek olası. Tan Oral'ın sıra dışı çanak-çömlek ve vazoları ile Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun kedi faresi de Caddebostan'da görülebilecekler arasında.

Bütün bu heykellerin birer örneği de İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde toplu olarak görülebilecek. Heykeller, 18 Haziran'da, müzede, geliri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı'na verilmek üzere açık artırmayla satılacak. Müzayedeyi Raffi Portakal yönetecek.

SERGİYE KATILAN ESERLER

Oğuz Aral
-Avanak Avni, Semih Balcıoğlu-Kırmızı (çizimler), Dikilitaş, Balık, Bahadır Baruter-Mahcup, Bedbaht, Küstah, Yalancı, Arsız, Bön, Kayıtsız, Birol Bayram-Mizahçı (Balıkçıl kuşları), Latif Demirci-Güllü, Gürbüz Doğan Ekşioğlu-Kedi ve Fareler, Kırmızı Çaydanlıklar, Selçuk Erdem- Penguenler, Bedri Koraman- Asker, Doğa da İnsan da Dikta da Balık ve Kuş, Piyale Madra- Korkuluk, Kamil Masaracı-Güliver, Salih Memecan-Zeytin ve Limon, Feridun Oral-Tropik Kuş, Kuşların Kralı, Langırt, Kız Kurusu, Kurbağa Evrimi, Tan Oral-Özür Dilerim (vazo ve çanaklar), Hamur Adam, İrfan Sayar-Porof.Zihni Sinir, Turhan Selçuk-Abdülcambaz, Haslet Soyöz-Küçümen, Dünya'nın Gözü, Metin Üstündağ-Pazar Sevişgenleri, Eller, Kenan Yarar-Hilal.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!