Gulette dehşet

Güncelleme Tarihi:

Gulette dehşet
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

ADALAR açıklarında 17 metrelik bir guletin motor kısmında, bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Çıkan yangında kullanılamaz hale gelen guletteki 3 kişi son anda kurtuldu. Bodrum Marinası'na kayıtlı ‘‘Pelin’’ isimli guletin kaptanı ve sahibi turizmci Haluk Uçar, dün sabah 09.30'da, yanına Kemal Gençoğlu ve Mehmet Uzun'u da alarak Bebek'ten Marmara Denizi'ne açıldı. Kınalıada ile Burgazada'nın güneyinde guletin motorunda sebebi bilinmeyen bir patlama meydana geldi.

Bir anda alevler sardı

Patlamanın ardından başlayan yangın kısa sürede guleti sararken, teknede bulunanlar yedekte bulunan filikaya atlayarak canlarını kurtardılar. İlk müdahale, yanan guletin sürüklendiği yerden geçmekte olan bir deniz otobüsü tarafından yapıldı. Ardından Söndüren-7 adlı itfaiye gemisi guleti yedeğine alarak tamamen söndürdü. Gulet sahibi ve beraberindekiler ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı. n Orhan SAAT/İSTANBUL

Zor kurtuldular

Bebek'ten hareket eden ‘‘Pelin’’ isimli gulette, Adalar açıklarına gelince büyük bir patlama oldu. Ardından çıkan yangın 17 metrelik guleti kullanılamaz hale getirdi. Guletin sahibi Haluk Uçan ile beraberindeki Kemal Gençoğlu ve Mehmet Uzun (yanda) son anda filikaya atlayarak kurtulmayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!