Gülen’den ‘Barışın Renkleri’ albümü

Güncelleme Tarihi:

Gülen’den ‘Barışın Renkleri’ albümü
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2013 09:57

Fethullah Gülen’in İngilizce’ye çevirilen şiirlerinin bestelenmesiyle oluşan ve 13 ülkeden 13 sanatçının seslendirdiği 12 parçadan oluşan ‘Rise Up/Colours of Peace’ (Barışın Renkleri) albümü, dünya ile birlikte Türkiye’deki müzik marketlerde satışa sunuldu. Albüm, Amerikan müzik şirketi Universal Music etkiketi taşıyor. Dünyanın en büyük müzik şirketlerinden biri olan Universal Music, dünyaca ünlü sanatçıların albümlerini yayınlıyor.

Haberin Devamı

‘Colors Of Peace’ albümünde, Orta Doğu’nun hiç gündemden düşmeyen iki ülkesi İsrail ve Filistinli iki sanatçı Kobi Farhi ve Ruba Shamshoum, ilk kez bir araya gelip aynı parçayı birlikte seslendirdi.

Nil Prodüksiyon’un, ABD’li Universal Music’le ortaklaşa gerçekleştirdiği albüm iki yılda tamamlandı.

Her sanatçıya Gülen’in İngilizce’ye çevrilen 50 şiiri gönderildi ve sanatçılar bu şiirler arasından seçimlerini yaparak kendi ülkelerinde, kendi stüdyolarında çalıştı.

Farklı tarzları ve özgün enstrümanları barındıran bir ‘World Müzik’ albümü olan Rise Up’ta, Fethullah Gülen’in ‘Kırık Mızrap’ isimli şiir kitabında da yer alan ‘Rüyalar’, ‘Dünya’, ‘Medine’nin Gülü’, ‘Kalk Yiğidim’, ‘Hicran ve Ümit’, ‘Her Yerde Cemalin’, ‘Hiç’, ‘Gökkuşağı’, ‘Yağmur’ ‘Musikisi’, ‘Beni Yalnız Bırakma’, ‘Bülbülün Çığlığı’, ‘Akyol’ isimli şiirleri de yer aldı.

Haberin Devamı

2011'DE DE MUMLAR GİBİ YAYINLANMIŞTI

Müzik öğretmenliği yapan Soner Köse, Haziran 2011'de Fethullah Gülen'in şiirlerinin bestelerinden oluşan Mumlar Gibi adlı bir albüm yayınlanmıştı. Köse'ye Yalovalı Roman çalgıcılar eşlik etmişti.

DÜNYA DEVLERİNİN ALBÜMÜ UNIVERSAL MUSIC'TEN ÇIKIYOR

72 ülkede ofisi olan dünya müzik devi Universal Music'in çalıştığı dünyaca ünlü sanatçılar şöyle...
Akon, Justin Bieber, Bon Jovi, Mariah Carey, Keyshia Cole, Daddy Yankee, Eminem, Fergie, 50 Cent, Kid Cudi, Lady Gaga, Jennifer Lopez, Nelly, Rihanna, Sting, Stevie Wonder,  Axel, Bersuit, Cafe Tacuba, Chino & Nacho, Coti, Don Omar, Pedro Fernandez, Luis Fonsi, Juan Gabriel, Enrique Iglesias, Jennie Rivera, Juanes, Fanny Lu, Dulce Maria, Merche, Molotov ve Wisiny Yandel, Bryan Adams, Bjork, Elton John, Kaiser Chiefs, Keane, Lena, Annie Lennox, Metallica, Vanessa Paradis, Paco de Lucia, Rammstein, Rolling Stones, Bob Sinclar, Snow Patrol, Tokio Hotel, U2, Amy Winehouse, Zazie ve Zucchero.
AI, Vanessa Amorosi, Thelma Aoyama, Avalanches, Sarah Blasko, Eason Chan, Hins Cheung, Jacky Cheung ve Jane Zhang.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!