Güle güle ‘şeker anne’

Güncelleme Tarihi:

Güle güle ‘şeker anne’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2010 00:00

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde geçen pazar tiyatro oyunu izlerken kalp krizi sonucu hayatını kaybeden, Hacı Bekir lokumlarının ilk kurucularından Mehmet Muhiddin Efendi’nin torunu merhum Ali Muhiddin Hacı Bekir’in eşi Hayriye Hacı Bekir (82) son yolculuğuna uğurlandı.

“Şeker anne” diye tanınan Hayriye Hacı Bekir, Levent’teki Afet Yolal Camii’nde önceki gün kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.

‘Yeme’ derdik dinlemezdi

Şeker hastası Hayriye Hacı Bekir’in yasak olmasına rağmen lokum ve şekerlemeleri yemekten hiç vazgeçemediğini söyleyen yeğeni Berk Erkent, şunları söyledi: “Ürettiğimiz bütün ürünlerden beğenerek yerdi. ‘Yeme, hastalanırsın’ diye söylenirdim fakat beni hiç dinlemezdi. Gülerek ‘Kimseye söyleme’ derdi. Tahin helvası, güllaç ve browni keki çok severdi. Bazen sevdiği tatlı ve şekerlemeler sağlığına dokunmasın diye ona özel üretirdik.” Berk Erkent, Hayriye Hacı Bekir’in çok sevdiği Pembiş adlı kedisine kendisinin bakmaya başladığını da söyledi.

‘Tiyatro izlerken uyudu zannettik’

Hacı Bekir Yönetim Kurulu Başkanı ve Hayriye Hacı Bekir’in damadı Doğan Şahin, “Tiyatro izlemeye bayılırdı. Ne tesadüf ki tiyatro izlerken hayatını kaybetti. Çok hanımefendi biriydi. Ürünlerimize çok önem verirdi. Devamlı bizleri uyarırdı” dedi. Hayriye Hacı Bekir’in son anlarında yanında olan yakın arkadaşı Filiz İz de “Oyun sırasında biz onu uyuyor sandık. Uyandırmak için usulca elinden tuttum ama bedeni buz gibiydi. Hemen nabzını kontrol ettim ancak çoktan ölmüştü” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!