Gülçin’in iliği Gizem’e can oldu

Güncelleme Tarihi:

Gülçin’in iliği Gizem’e can oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2011 00:00

Prof. Dr. Savaş Kansoy, “Erken ve güçlü kemik iliği tutuşu oldu. Gizem’in tedavisi ve kontrolleri sürüyor. Ekim’e kadar hastaneye gelip gitme dışında evde, steril ortamda kalmasını istiyoruz” derken, Gizem kendisine can aşısı olan kardeşi Gülçin’e ve ailesine kavuştu. Minik kardeşini öpücüklere boğarak mutluluğunu ifade eden Gizem, “Ömrüm hastanelerle ev arasında geçti. O yüzden de bir kardeşim olmasını çok istiyordum. O da oldu. Kardeşimi, iliği tutsa da tutmasa da çok seviyorum. En büyük hayalim siyah saçlı bir barbi bebeğe sahip olmak ve kardeşimle beraber oynamak” dedi.

Belediye söz verdi

Baba Ziya Güvenkaya ise, evlerinde Gizem’e iyi bakamayacaklarından korktuklarını belirterek, şöyle konuştu: “Evimizin durumu çok kötü. Gizem’in kalamayacağı kadar kötü bir ortam. Doktorlar ‘Enfeksiyon kapmasın’ diyor. Doktorlarımız geçici olarak Hastaevi’nde barınmamızı sağladı. Ama bu eve ihtiyacı olan hasta çok. O nedenle evimizin düzeltilmesi gerek. Konak Belediyesi’nden söz verilmiş. Şimdi bu sözün yerine getireleceği günü bekliyoruz.”

11 yıllık mücadele

Kadifekale’de ev kadını İlknur (35) ile şu sıralar işsiz olan Ziya Güvenkaya’nın 3 kızından ortancası olan Gizem’e, 2001’de “akut lenfoblastik lösemi” tanısı konulmuş, küçük kızın tedavisine Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başlanmıştı. Kardeşlerin donör olma şansı yüzde 25’ken, Gülçin ablasına tam uyumlu çıkmıştı. Gizem, 11 yıldır hastalıkla mücadele ediyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!