Gülaltay Ankara DGM'ye gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Gülaltay Ankara DGMye gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Akın Birdal'a düzenlenen suikast girişiminin planlayıcılarından ve finansörü Semih Tufan Gülaltay ile evinde yakalandığı emekli Binbaşı Namık Zihni Ozansoy, dün çıkarıldıkları İstanbul DGM'nin ‘Yetkisizlik’ kararı vermesinden sonra Ankara'ya götürüldü.

Çek-senet tahsilatçısı Gülaltay'ın Terörle Mücadele Şubesi'nde 3 gün süren sorgusu tamamlandı. Gülaltay ile Ozansoy, dün sabah sıkı güvenlik önlemleri altında DGM'ye götürüldü. Saat 09.10'da DGM'ye getirilen Gülaltay'ın kaçak olduğu sırada tanınmamak için bıyıklarını kesip, saç şeklini değiştirdiği görüldü.

Gülaltay ve Ozansoy önce muayene için Adli Tıp'a çıkarıldı. Gülaltay'ın vücudundaki darp ve cebir izlerinin fotoğrafları çekildi. Gülaltay'ın ardından Adli Tıp'a alınan Ozansoy, kısa süren kontrolden sonra dışarı çıktı.

DGM savcısı Ayhan Gödekmerdan tarafından dosyaları incelenen Gülaltay ve Ozansoy, sorgulanmadı. Savcı, olay yerinin Ankara olması nedeniyle ‘Yetkisizlik’ kararı vererek, dosyayı Ankara DGM'ye gönderdi. Sanıkları Ankara'dan gelen bir polis ekibi DGM'den çıkışta İstanbul Polisi'nden teslim aldı.

Gülaltay ile Ozansoy, 34 YG 523 plakalı minibüse konularak saat 13.45'te Ankara'ya götürüldü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!