Gül: Pamuk'a ceza çıkacağını sanmıyorum

Güncelleme Tarihi:

Gül: Pamuka ceza çıkacağını sanmıyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 10:43

Dışişleri Bakanı Gül, Financial Times gazetesine, Orhan Pamuk davasında ceza çıkmayacağına inandığını söyledi.Gül, "Yargıç değilim ama Orhan Pamuk’un ceza alacağınan inanmıyorum" dedi ve Pamuk davasında ceza çıkacağını düşünmediğini belirtti.

Haberin Devamı

Türk yargı sisteminin "tutucu" olduğunu ifade eden Gül, "Savcılar daha da tutucu ancak üst mahkemelerde doğru kararlar alınıyor" dedi.

"İfade ve din özgürlüğüne inanıyoruz" diyen Gül, bu konuda hükümetin yaptığı değişikliklerden de gurur duyduklarını söyledi.

Vincent Boland imzalı haberde, Gül’ün bu iyimserliğine şüphe düşüren "bir gazete editörünün benzer bir durumda ceza alması ve Kürtçe konuşan bir Kürt politikacının cezalandırılması" gibi iki yeni gelişme yaşandığı belirtildi.

Haberde, Gül’ün Pamuk davası ile bu konuların hiçbir ilişkisinin olmadığı ve tamamen ayrı konular olduğunu söylediği aktarıldı.

"ERDOĞAN’I DA HAPSE YOLLAMIŞTI"

Orhan Pamuk’un yurtdışında, Türkiye’de odlduğundan çok daha fazla tanındığı ve okunduğu belirtilen haberde, Orhan Pamuk’a dava açılmasına neden olan Şişli savcısının aynı zamanda 1990’ların sonunda o dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da hapse girmesinden sorumlu olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!