Gül: Irak'ta bu iki hafta çok önemli

Güncelleme Tarihi:

Gül: Irakta bu iki hafta çok önemli
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 26, 2003 13:03

Başbakan Gül, İsviçre'nin Davos Kasabası'ndaki Seehof Otel'de yapılan Dünya Ekonomik Forumu kapsamındaki "Türkiye'den Çiçeklerle" temalı Türk Gecesi'nde, gazetecilerle sohbet etti. "Irak konusunda ne ben ne Türkiye bir prestij peşinde değiliz" diyen Gül, önümüzdeki iki haftanın kritik olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Gül, gazetecilerin Davos'taki temaslarını ve Yunanistan DışiÅŸleri Bakanı Yorgo Papandreu ile ne görüştüklerini sormaları üzerine, ÅŸunları söyledi:Â
"Barışa yönelik temaslarımıza büyük önem verdiklerini ve bize katılmak istediklerini söyledi. (Ne yaparsak beraber yapalım) dediler.

Irak'ta bu iki hafta çok önemli. Muhtemelen cuma günü Sayın Papandreu Türkiye'ye gelecek. (Barış giriÅŸimini siz harekete geçirdiniz) dedi. Bizden sonra Papandreu da ABD DışiÅŸleri Bakanı Colin Powell ile görüşmüş...  Bizim, Powell ile yaptığımız görüşmede, (kendisi her gün sizi takip ediyorum) dedi. Ä°stanbul'daki toplantıdan sonraki bildiri elindeydi, incelemiÅŸ... (Söylediklerinizi yapsa, tamam) dedi.Â
Başkan Bush da bize gönderdiği mesajda, bölge ülkelerine yaptığımız barış girişimlerini ve çabalarımızı takdir ediyor. 
Ordan bu büyük güç hareket etmeden Irak ile ilgili ne yapılırsa yapılır. Önümüzdeki iki hafta önemli. Önümüzdeki hafta Şam'da birarayagelinebilir. Ne ben ne Türkiye bir prestij peşinde değiliz. Bunu ben temaslarımda da muhataplarıma ifade ettim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!