Gül görevi Ecevit'ten devraldı

Güncelleme Tarihi:

Gül görevi Ecevitten devraldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2002 14:13

58'inci hükümetin Başbakanı Abdullah Gül, Başbakanlık konutunda Ecevit'ten görevi fiilen devraldı. Ecevit, Gül'e başarılar dilerken, yeni Başbakan Ecevit'e "hayırlı ömürler, sıhhat ve afiyetler" karşılığını verdi. İlk Bakanlar Kurulu ise, bu akşam saat 20.00'de toplanıyor.
 Ecevit veda etti
 Türkiye'nin 58. hükümeti

Haberin Devamı

GÃœL: HERÅžEY MGK'YA YETÄ°ÅžECEK
Başbakan Abdullah Gül, Hükümet Programı'nın TBMM'de okunmasını ve güvenoylamasının, Milli Güvenlik Kurulu toplantısına kadar tamamlanacağını söyledi. Başbakan Gül, AK Parti Grup toplantısının ardından Meclis'teki Başbakanlık makamında, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile bir süre görüştü. Görüşmeye daha sonra Devlet Bakanı Ali Babacan da katıldı. Başbakanlık makamındaki görüşme, 45 dakika sürdü. Başbakan Gül, gazetecilerin, devlet bakanlıklarının görev alanlarının ne zaman belli olacağı sorusuna, ''En kısa zamanda, belki bu akşam bile olabilir'' yanıtını verdi.
Babakanlık konutuna ilk önce Başbakan yardımcıları geldi. Daha sonra Başbakanlık binasına gelen Abdullah Gül ile Bülent Ecevit kameraların karşısına geçti.

Bülent Ecevit, "Sayın Abdullah Gül başarılı ve deneyimli bir devlet adamı. Başarılı görevini devam ettireceğini düşünüyorum. 58’inci hükümetin başarılı olmasını Allah'tan dilliyorum" dedi.

Haberin Devamı

GÜL: ECEVİT'E ALLAHTAN UZUN ÖMÜR VE SIHHAT DİLİYORUM

Abdullah Gül ise, "Değerli arkadaşlar demokrasinin güzel bir günün yaşıyoruz. Herşeyden önce ülkemiz ve halkımız için hayırlı olmasını diliyorum. Ecevit siyasi h0ayatın önemli köşe taşlarındandır. Ömrümüz boyunca kendisini bilir ve bir çok şey öğrendik. Kendisi siyasi hayatımızıd a unutulmayacak biridir. Devralmaktan büyük mutluluk diliyorum. Kendilerine başarılar hayırlı ömürler ve sıhhat ile afiyetler diliyorum" dedi.

Gül ve Ecevit daha sonra başbaşa görüşmek üzere Başbakanlık binasından içeri girdi.

Ecevit, azınlık hükümetiyle birlikte yaklaşık 4 yıllık başbakanlık yaptı. 4 kasım günü Cumhurbaşkanı Sezer'e istifasını sunan Ecevit görevi bugün devretmiş oldu.


HÃœKÃœMET'E GÃœVENOYU 28 KASIM'DA

 

58. Hükümet'in programı, 28 Kasım Perşembe günü TBMM'de okunacak. Hükümet için güvenoylaması, 28 Kasım Perşembe günü yapılacak.

 

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 58. Hükümet'in atandığına ilişkin yazısı TBMM Genel Kurulu'nun bilgisine sunuldu. AK Parti'li milletvekillerinin alkışları arasında kabinenin okunmasından sonra birleşimi yöneten Geçici Başkan Şükrü Elekdağ, Hükümet programının Genel Kurul'da okunacağı tarihi sordu. Başbakan Abdullah Gül adına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, programın 23 Kasım Cumartesi günü TBMM'de okunacağını bildirdi.

Haberin Devamı

 

Buna göre, programın okunmasından iki tam gün geçtikten sonra 26 Kasım Salı günü program üzerinde görüşmeler yapılacak. Görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra 28 Kasım Perşembe günü de 58. Hükümet için güvenoylamasına gidilecek.

 

Genel Kurul'a ayrıca, 57. Hükümet'in istifası ile 58 Hükümet'i kurmak üzere Gül'ün görevlendirildiğine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri de okundu.
 Â
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!