Gül, Galatasaray'ı Twitter'dan kutladı

Güncelleme Tarihi:

Gül, Galatasarayı Twitterdan kutladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2012 17:37

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sosyal paylaşım sitesi Twitter aracılığıyla Türkiye Süper Ligi şampiyonu Galatasaray Futbol takımını tebrik etti.

Gül, Twitter hesabına "Akşam ben de heyecanla maçı seyrettim. Galatasaray’ın şampiyonluğunu tebrik ederim" diye yazdı. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca anneler gününü de "Bu vesileyle tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum" diyerek kutladı. Adıyaman ve Şanlıurfa’yı, Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk defa ziyaret ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, bunun kendisini mutlu ettiğini yazdı. Her iki ilde de kendisine büyük ilgi gösterildiğini takipçileriyle paylaşan Cumhurbaşkanı Gül, " İlgi ve sevgiye teşekkür ederim" dedi.

TARİHİ BÖLGELERİ GEZDİ

Balıklı Göl ve Hz. İbrahim Peygamberin doğduğu yeri ziyaret ettiğini ve balıklara yem attığını belirten Gül, takipcileriyle fotoğraf da paylaştı. Halepli Bahçe’de Romalılar’dan kalma mozaikler bulunmasını ve Göbeklitepe kalıntılarında süren kazı çalışmalarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, Twitlerini şöyle sürdürdü: "İki bin yıldır toprak altında kalan mozaikler gün yüzüne çıkartılıyor ve burası büyük bır açıkhava müzesi olacak. Son yıllarda ortaya çıkartılan Urfa’ya 10 km uzaklıktaki Göbeklitepe kalıntıları da önemli..Göbeklitepe, insanlığın yeryüzündeki bilinen ilk izi ve 12 bin yıl önceye gidiyor. Burası arkeoloji tarihi açısından ilk referans haline gelmiş. Kazılar devam ediyor. İleride dünyanın en önemli kültür hazinesi olmaya aday. Kazı çalışmalarını Alman Arkeolog Dr. Klaus Schmidt ve Türk ekibi beraber yürütüyor...Göbeklitepe’ye yürüyerek çıktık ve indik."

SIRA GECİSİNDE BİR CUMHURBAŞKANI

"Urfa’ya gitmişken sıra gecesine katılmadan olmazdı" diye yazan Cumhurbaşkanı Gül, sıra gecesinde çekilen fotoğraflarını takipcileriyle paylaştı. Gül," Kaldığımız otelin bır kısmı mağaraydı ve güzel bir akşam geçirdik.Tabiki türküler söylenirken çiğ köfte yoğruldu. Yanımda oturan genç Faruk Bayrak’ın oğlu Paşa ve ben Onun kirvesiyim " diye yazdı.

GAP İÇİN TEŞEKKÜR

GAP’ın sadece Harran Ovasını değil, bütün bölgeyi inanılmaz şekilde değiştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, " Buralar aynı zamanda Türkiye’nin en büyük enerji kaynağı. Başından beri emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Atatürk Barajı, Dünyanın 5. büyük barajı ve Türkiye’nin de 3. büyük gölü" diye yazdı. Gül, bölgede ve helikopterle havadan inceleme yaptığı fotoğraflarını paylaştı.

1974 YILINDA ÇEKİLEN FOTOĞRAFI HEDİYE ETTİ

Adıyaman’da güllerle karşılandığı fotoğrafı takipcileriyle paylaşan Cumhurbaşkanı Gül, " Adıyaman’ı geniş caddeleri ve yeşilliğiyle çok değişmiş buldum ve sevindim. Belediyenin önünde toplanan halka kısa bir hitapta bulundum" diye yazdı. Gül üniversite yıllarından arkadaşı olan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ın, 1974 yılında çekilen bir fotoğraflarını kendisine hediye ettiğini belirterek o anın fotoğrafını da paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!