Gül: DeÄŸiÅŸiklikleri ben önerdim

Güncelleme Tarihi:

Gül: Değişiklikleri ben önerdim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2002 09:04

Haberin Devamı

BaÅŸbakan Abdullah Gül, NATO Parlamenterler Asamblesi 48. Genel Kurulu'nun kapanış oturumuna katılmak üzere Ä°stanbul'a gitti.Â

Gül havaalanında yaptığı açıklamada "Türkiye Cumhuriyetinin en hızlı hükümetini kurduk, beklemeye hiç tahammülümüz yok. 38 bakanlık vardı, şimdi benimle birlikte 25 bakanlı kabineye dönüştürdük. Bu da bizim nasıl işi ciddi tuttuğumuzu gösteriyor. Hiçbirimizin şahıs olarak bakanlık değil iş peşinde olduğumuzu gösteriyoruz."  dedi. Gül, Milli Eğitim ve Turizm Bakanlığı'nda yapılan değişiklikleri Cumhurbaşkanı'na kendisinin teklif ettiğini belirtirken Savunma ve Dışişleri Bakanlığı'nda da değişiklik yapıldığını "doğrudur" sözüyle onayladı.

BaÅŸbakan Gül'ü Ä°stanbul'a götüren özel ''Ata'' uçağı, EsenboÄŸa Havalimanı'ndan saat 08.05'te hareket etti. Gül'ü havalimanından Ankara Vali Yardımcısı Burhan TerzioÄŸlu ve öteki yetkililer uÄŸurladı.  Gül'ün, saat 12.00'de Ankara'ya dönmesi bekleniyor.Â

CUMHURBAŞKANI LİSTEDEN İSİM ÇIKARMADI

Dün akşam Kanal D'de canlı yayınlanan bir programa katılan Gül, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Cumhurbaşkanı Sezer'in kabineye müdahalesinin dengeleri bozduğu" yönünde açıklamalarını, kendisinin "dil sürçmesi" olarak nitelediğini hatırlatarak, "Hepimizin niyetleri ile ifadeler arasında zaman zaman farklı anlamalar oluyordur" diye konuştu.

Erdoğan'ın, Yunanistan ve İspanya'da temaslarda bulunduğunu, bütün bunların Türkiye'nin AB'ye girişindeki gayretler olduğunu ifade eden Gül, "Genel Başkanımız, Ana muhalefet başkanı, Cumhurbaşkanı, hepimiz dört koldan, Kopenhag randevusuna hazırlanmaya gayret ediyoruz" dedi.

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Sezer'in, ilk başta listeye olumlu yaklaştığını dile getirirken, Milli Eğitim Bakanlığı için adı geçen Beşir Atalay konusunda da açık bir itirazının olmadığını, karşılıklı istişare içinde böyle bir düzenleme yaptıklarını belirtti.

Türkiye'de başörtüsü sorunu olduğuna ifade eden Gül, bu sorunun geniş bir uzlaşma havası içinde, karşılıklı güven esası içinde çözülmesi gerektiğini vurguladı. Abdullah Gül, başörtüsü konusunda çok dikkatli bir şekilde hareket edeceklerini ifade ederek, "biz bunu çözdük" diye bir hareket içinde olmayacaklarını, bu sorunu, herkesin kendi inancına saygı duyulacak şekilde, karşılıklı bir uzlaşma içinde çözeceklerini bildirdi.

Haberin Devamı
Gül, Başbakan olarak alacağı kararlarda, Genel Başkan Erdoğan'ın etkisinin ne olacağının sorulması üzerine de bu konularda kendisinin de, Erdoğan'ın da rahat olduğunu belirtti.

Başarılı olmak için herkesin görevini en iyi şekilde yapması gerektiğine işaret eden Gül, kendi sorumluluğuma giren konularda yetkisini sonuna kadar kullanacağını belirtti. Kendisinin bağımsız bir milletvekili olarak Başbakan olmadığını, başarısızlığının, hükümetin başarısızlığının faturasının partisine kesileceğine dikkat çekerek, "Dolayısıyla partim de tabii ki işleri takip edecektir. Genel başkanım da tabii ki hükümeti takip edecektir. Nihayetinde biz işleri yaptık, başarılı olduk, başarısız olduk diyemeyiz. Başarılı olmak zorundayız. Başarılı olmamızı da partimizin takip etme hakkı vardır. Ben parti sorumluluğunu bilen bir insanım" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!