Guardian: İngiltere’de terörün yeni hedefi bankalar

Güncelleme Tarihi:

Guardian: İngiltere’de terörün yeni hedefi bankalar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2010 10:10

'Gerçek IRA' isimli ayrılıkçı, Cumhuriyetçi terör örgütünün liderleri Guardian’a verdikleri özel mülakatta yeni hedeflerinin bankalar ve bankacılar olacağını söyledi.

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

  

DÜNYA BASININDA BUGÜN ÖNE ÇIKAN MANŞETLER

Haberin Devamı

 

Sadece 100 üyeleri olmasına karşın İngiltere’deki hedeflerin kendileri için bir öncelik olduğunu belirten örgüt liderleri hem İrlanda’da hem de İngiltere’de bankalara duyulan düşmanlıktan faydalanma çabasıyla bankacıları “suçlu” ilan etti.

 

Liderler yaptıkları açıklamalarda, “Üst düzey ekonomik hedeflere ve finans kurumlarına saldırma konusunda parlak bir sicilimiz var. Bankaların ve bankacıların İngiltere’nin kolonici ve kapitalist sisteminin sürmesinde oynadıkları rolün farkındayız” dedi.

 

Bankacıların, politikacıların “kapı komşusu” olduğunu da ifade eden örgüt liderleri, “Birçok insan durumun farkında değil: Bankacılar politikacıların avuçlarını yağlıyor, politikacılar kamu fonlarını bankacıları kurtarmak için harcıyor, bankacılar kendilerine büyük ikramiyeler ödeyip faiz karşılığında aynı parayı kamuya borç veriyor. Bu sosyal elitleri besleyen bir suç çılgınlığı ve milyonlarca kurbanı var” dedi.

Haberin Devamı

 

Ancak Kuzey İrlanda’daki güvenlik güçleri “Gerçek IRA”nın diğer IRA’ya kıyasla lojistik kaynaklara sahip olmadığını belirtti. Ellerinde patlayıcı olduğu şüphe götürmeyen örgütün kapsamlı bombalı saldırı düzenlenmesi pek olası görülmüyor.

 

Hürriyet'i Facebook'ta takip etmek istiyorsanız:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet


Hürriyet'i Twitter'da takip etmek istiyorsanız:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!