GSM'de her ay 500-600 bin yeni abone

Güncelleme Tarihi:

GSMde her ay 500-600 bin yeni abone
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2006 17:22

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, GSM sektöründe penetrasyon oranının 2 ya da 3 yıl daha aynı trendde devam etmesini ümit ettiğini belirterek, her ay ortalama 500-600 bin yeni abonenin olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Acarer, Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği'nin (MOBİSAD) 5. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Telekomünikasyon Kurumu ile MOBİSAD'ın güçlü bir işbirliği yaptığını ve sektördeki kaçak telefonla mücadele edildiğini anlattı. Geçen hafta yaklaşık 250 bin telefonun daha görüşmeye kapatıldığını ifade eden Acarer, kayıtdışı gözüken bu telefonların önemli bir kısmının yurtdışından kişiler tarafından getirildiğine inandığını dile getirdi.
Acarer, “Kamu olarak hedefimiz, yaptığımız işlerin mutlaka kayıtlı ekonomi içinde olmasıdır, ülke olarak buna ihtiyacımız var” dedi.

GSM sektörünün Telekomünikasyon Kurumu'nun en önemli ilgi alanlarından biri olduğunu belirten Acarer, GSM sektörünün Türkiye'deki gelişim aşamalarını anlattı. 2001 yılında sabit abone sayısıyla GSM abone sayısının eşitlendiğini, 2006 Şubat ayı sonu itibariyle de Türkiye'deki GSM abone sayısının 44.6 milyon olduğunu bildiren Acarer, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Ortalama aylık 600 bin kayıtlı abone artışı var. Türkiye'de penetrasyon oranı şu anda yüzde 65. Türkiye çok genç bir ülke. Bu tür yeni teknolojileri gençler daha yoğun kullanıyor. Bu sektörde penetrasyon oranı 2 ya da 3 yıl daha aynı trendde devam etmesini ümit ediyorum. Her ay ortalama 500-600 bin yeni abone olacaktır. Özellikle 3. nesil dediğimiz teknolojilerle penetrasyondaki hızlı artışın daha da büyüyeceğine inanıyorum. Bununla ilgili yılın ilk 6 ayında bütün teknik dataları hazırlayıp siyasi otoriteye sunacağız.”

Yeni nesil teknolojiler konusunda halkı bilinçlendirmek gerektiğine de işaret eden Acarer, bu konuda MOBİSAD ile birlikte gerçekleştirdikleri toplantılardan örnek verdi.
Acarer, baz istasyonları konusuna da değinerek, önümüzdeki dönemde baz istasyonu sayısının yüzde 40 artacağını söyledi. Acarer, Türkiye'de yerli cep telefonlarının da en kısa zamanda çok sayıda üretilip mağazalarda teşhir edilmesini istediğini sözlerine ekledi.

MOBİSAD BAŞKANI

MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dursun da, Türk mobil iletişim sektörünün, Türk insanını son teknolojilerle buluşturarak ülkenin bilgi toplumu olması yolunda çok büyük bir rol üstlendiğini kaydetti. MOBİSAD'ın bugün operatörden perakendeciye kadar 3 bin 48 üye işyerinin bulunduğu sektörün en büyük sivil toplum kuruluşu özelliğine kavuştuğunu dile getiren Dursun, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Görev yaptığımız sürede varlığımızı sürdürebilme, önemli sayılara ulaşan istihdamımızı koruyabilme, makro düzeyde olumlu ekonomik gelişmelerin ve küreselleşme olgusunun beraberinde getirdiği yeni kriterlere karşı üyelerimizi hazırlıklı tutma, dayanışmayı ve güç birliğini artırma, sorunlarımızı kamudaki ve sektördeki tüm kurumlara aktararak ortak çözümler sağlama, ülkemizin şartlarının iyileşmesi için elimizden gelen katkıyı sunma gayreti içinde olduk.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!