GSB mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Tarih belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

GSB mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak Tarih belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2019 09:33

Gençlik ve Spor Bakanlığına (GSB) bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yapılacak sürekli işçi alımına ilişkin mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. 17 Mayıs'ta tamamlanan mülakat sürecinin ardından gözler, sonuçların açıklanacağı tarihte. Peki, GSB mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

GSB'nin ihtiyaç olan müdürlüklerinde istihdam etmek üzere; temizlik görevlisi, cankurtaran, mekaniker (pedallı araçlar), otobüs şoförü, aşçı, aşçı yardımcısı, elektrik tesisatçısı, güvenlik görevlisi, havuz suyu operatörü, ısıtma ve sıhhi tesisatçı, garson, resepsiyon görevlisi, soğutma ve iklimlendirme teknisyeni, bilgisayar donanım teknikeri, çim alan tesisi ve yönetimi teknikeri, makine teknikeri, gençlik lideri ile muhasebeci meslek kolunda 'sürekli işçi' alımı gerçekleştirilecek. İşte, istihdam sürecine ilişkin ayrıntılar...

ALIMLAR NASIL YAPILACAK?

Temizlik görevlisi olarak alınacaklar engelli ve eski hükümlüler arasından seçilecek. Gençlik lideri, muhasebeci, çim alan tesisi ve yönetimi teknikeri alımı sözlü sınav ile diğer branşlardaki işçi alımı ise kura ve sözlü sınavla yapılacak.

Haberin Devamı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yapılacak işçi alımında 3 bin 243 kişiden 278'i engelli, 146'sı ise eski hükümlüler arasından seçilecek. Muhasebeci ve gençlik kadroları için lisans düzeyinde yapılan 2018 KPSS'nin P3 puan türünden en az 60 puan almış olma şartı aranıyor.

SÖZLÜ SINAVDA 70 PUAN ZORUNLULUĞU

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekiyor. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek.

Ayrıca bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri gereği Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak.

MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İŞKUR aracılığıyla yapılacak personel alımında mülakat süreci, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 6 Mayıs’ta başlatılmış ve 17 Mayıs’ta sona erdirilmişti.

Söz konusu personel alımının mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. Konuya ilişkin, ilgili bakanlık ya da İŞKUR'dan bir açıklama olması halinde haberimizde yer vereceğiz.

BAKMADAN GEÇME!