GS’li birinciler disiplin cezalı

Güncelleme Tarihi:

GS’li birinciler disiplin cezalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2006 00:00

İstanbul’daki okullardan sınava girerek altı dalda birinci olan beş kişiden üçü Galatasaray, ikisi de İstanbul Lisesi’nden çıktı.

10 birinciden üçünün eğitim gördüğü Galatasaray Lisesi, en çok birinci çıkaran okul oldu. Galatasaray Lisesi’nden 10 kişilik birinciler listesine giren Okan Çalışkan ve Yiğit Cem Öztürk, geçen yıl tasdikname almaktan kılpayı kurtulurken, Osman Berker Yağcı da kınama cezası aldı. Yiğit Öztürk, yatılı başladığı okuldaki son yılını aldığı ceza nedeniyle gündüzlü bitirmek zorunda kaldı.

ÖSS Sözel-1 ve Eşit Ağırlık-1 puan türünde birinci olan Galatasaray Lisesi mezunu Okan Çalışkan, ÖSS’ye çalışmak için çok fazla zaman harcamadığını söyledi.

Sözel-2 puan türünde birinci olan Galatasaray Lisesi mezunu Yiğit Cem Öztürk, derece gireceğini sınav öncesi tahmin ettiğini söyledi. Dersi derste öğrendiğini anlatan Öztürk, "Dersaneyi fazla kırmadım. Her Allah’ın günü dersaneden çağırdıkları için mutlaka bir iki saat gidiyordum.Daha çok evde dinleniyordum. Fransa ve ABD’de uluslararası ilişkiler okumayı düşünüyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!