Grizu kurbanı son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Grizu kurbanı son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 11:40

BURSA'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ndeki madende grizu patlaması sonucu ölen Kütahya'nın Gediz İlçesi'nden 5 işçiden 41 yaşındaki Ramazan Baştepe da son yolculuğuna uğurlandı.

Baştepe'nin geçen mart ayında prim ödeme süresinin dolduğu ve çok hayal ettiği emekliliği beklediği bildirildi.

Bursa'da göçükten çıkarılarak dün geç saatlerde memleketi Gediz'e getirilen evli ve 4 çocuk babası Ramazan Baştepe'nin cenazesi, bu sabah Yağmurlar Köyü Camii'nde kılınan namaz ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Gözyaşlarının sel olduğu cenazeye Baştepe'nin eşi Döndü, kızları Fatma ve Saniye Baştepe, Yasemin Yıldız ve Kevser Aygece'nin yanı sıra Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gediz Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmed Ali Saraoğlu, AK Parti'li Gediz İlçe Başkanı Ahmet Tan ve köylüler katıldı.

Gediz'deki madenden geçen mart ayında prim süresini doldurup ayrılan ve emeklilik için başvurusunu yapan Baştepe'nin geçim sıkıntısı nedeniyle 6 ay önce Bursa'ya gidip yeniden madende çalışmaya başladığı belirtildi. Acılı eş Döndü Baştepe, Ramazan Baştepe'nin sürekli emekliliği hayal ettiğini, ancak evin geçimini sağlamak için yeniden çalışmaya mecbur kaldığını anlattı. Yağmurlar Köyü Muhtarı Mesut Doğan da “Ramazan Baştepe'nin çocukları zor şartlarda okumaya çalışıyordu. Onların eğitimi için muhtarlığımızca elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bursa Mustafakemalpaşa'daki faciada yaşamını yitiren Gedizli işçiler 45 yaşındaki Ahmet Çetin ve 47 yaşındaki Mehmet Çetin, Gümüşlü Köyü'nde, 46 yaşındaki Muammer Aktaş Gökler Beldesi'nde, 29 yaşındaki Yahya Arabozan ise Cebrail Beldesi’nde toprağa verilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!