Grizu faciası: 17 ölü

Güncelleme Tarihi:

Grizu faciası: 17 ölü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2005 14:46

Kütahya'nın Gediz İlçesi'ndeki bir maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında 17 maden işçisi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Kütahya'nın Gediz İlçesi'ne bağlı Gökler Beldesi'nde, bir maden ocağında meydana gelen grizu patlaması sonucu göçük altında kalan toplam 17 işçinin cesedine ulaşıldığı bildirildi.

MAHSUR KALAN İŞÇİLERİN CESEDİNE ULAŞILDI

Yaklaşık 300-350 metre derinliğindeki ocakta 18 işçinin cesedine ulaşıldı.

Gediz Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu, grizu patlamasının ardından, ocağın yüzeyine yakın yerde bulunan iki işçinin, arkadaşları tarafından hafif yaralı olarak kurtarıldığını ve tedavileri için Uşak'a gönderildiği söyledi.

Bu arada, patlamanın meydana geldiği ocağın, özelleştirmeye hazırlık çalışmaları süren Kömür İşletmeleri A.Ş'ye ait olduğu bildirildi.

KİAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri, 7 numaralı ocakta yaşanan olayla ilgili şu ana kadar sağlıklı bilgi alınamadığını, Genel Müdür Mustafa Kıraç başkanlığındaki bir ekibin Gediz'e hareket ettiğini, bölgedeki diğer maden işletmelerinden de kurtarma çalışmaları için yardım istediklerini kaydettiler.

GÖÇÜK ALTINDAN ÇIKARILAN İŞÇİLERİN İSİMLERİ

Haberin Devamı

“Musa Kartal, Türker Öztürk, İbrahim Atmaca, Lokman Özten, Ahmet Ertürk, Yüksel Dağcı, İbrahim Kılıç, Ethem Eroğlu, Rüştü Söyler, Mehmet Özdemir, Fatih Gümüş, Ahmet Asal, Ramazan Atak, Nazım Özdoğan, Mustafa Akdemir, İsmail Üner, Kadir Erdoğan, Mehmet Çelen.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!