Gribe karşı, turp, bal ve soğan

Güncelleme Tarihi:

Gribe karşı, turp, bal ve soğan
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 17, 2003 00:00

Tokat GaziosmanpaÅŸa Ãœniversitesi Bitki Koruma Bölüm BaÅŸkanı Prof. Dr. Zeki Özer, ''Gripten korunmanın ve kurtulmanın formülü bitkilerle saÄŸlıklı yaÅŸam ve doÄŸal beslenmedir. Bir baÅŸ soÄŸan ile siyah veya kırmızı turp rendelendikten sonra, soÄŸanın ya da turpun miktarı kadar üzerine süzme bal konulup 10-15 dakika bekletilmeli. OluÅŸan sıvı karışım yemeklerden sonra kaşıkla içilmeli'' dedi. Tokat GaziosmanpaÅŸa Ãœniversitesi (GOP) Bitki Koruma Bölüm BaÅŸkanı Prof. Dr. Zeki Özer, ''Gripten korunmanın ve kurtulmanın formülü bitkilerle saÄŸlıklı yaÅŸam ve doÄŸal beslenmedir'' dedi.  Prof. Dr. Özer, Tokat'ta gribalenfeksiyon nedeniyle saÄŸlık kurumlarının hastalarla dolduÄŸunu söyledi.Nezle, grip, sinüzit ve ses kısılması gibi solunum yolları hastalarının bitkisel beslenmeye önem vermesi gerektiÄŸini bildiren  Özer, şöyle konuÅŸtu:  ''Bir baÅŸ soÄŸan ile siyah veya kırmızı turp rendelendikten sonra, soÄŸanın ya da turpun miktarı kadar üzerine süzme bal konulup 10-15 dakika bekletilmeli. OluÅŸan sıvı karışım öğle ve akÅŸam yemeklerinden sonra kaşıkla içilmeli. Karışımın kalan bölümü ekmeÄŸe sürülerek de yenilebilir. Bu iÅŸlem birkaç gün tekrarlandığında grip rahatsızlığı tamamen ortadan kalkar. EÄŸer karışım hastalığa yakalanmadan önce kullanılırsa kiÅŸi gribe yakalanmaz. Gripten korunmanın ve kurtulmanın formülü bitkilerle saÄŸlıklı yaÅŸam ve doÄŸal beslenmedir.''  Özer, solunum yolları hastalıklarının yoÄŸun olduÄŸu bu dönemde, baharatlı bitkiler (eterik yaÄŸ içeren), roka, yabani hardal, turp yaprağı ve kökü, kır teresi, soÄŸan, nane, limon, maydanoz gibi yiyeceklerin de tüketilmesinin faydalı olacağını söylerine ekledi. Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!