Grev sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Grev sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2007 13:39

Türk Telekom’da grev bir ayını doldurmak üzere. Konuyla ilgili henüz yeni bir gelişme yok ama her iki taraf da birbirini suçluyor.

Haberin Devamı

Malum internet artık bizim gibi bilişim sektöründe çalışanların can damarlarından biri haline geldi. E-postalarımızı, haber kaynaklarımızı, iletişimimizi, kısacası herşeyimizi internet kanalıyla yapıyoruz. FaceBook’un yaygınlaşmasıyla beraber sosyalleşmek için de ciddi ciddi interneti kullanır hale geldik.

 

Hal böyle olunca ondan ayrı kalmak epey zor ve hatta imkansız oluyor. Geçtiğimiz haftalarda yine bu köşede sürekli online olma üzerine bir beyin jimnastiği yapmıştım. Gerçekten de internet olmayınca birçok işimizi yapamıyoruz.

 

Ücret anlaşmazlığından dolayı greve gidilen Türk Telekom’da ipler gerilmiş durumda. Her iki taraf da birbirini suçlayan açıklamalar yapıyor. Türk Telekom’a göre yüz milyarlarca YTL’lik zarar var. Birileri fiber optik kabloları kestiğinden belli bölgelerde internet erişimi kesintiye uğradı. Benzer bir durum İstanbul Küçükçekmece’de yaşandı. Tüm bölgenin internet ve telefon hatları kesildi. Bunları kimlerin yaptığı belli değil. Ancak ortada bir gerçek var ki bu grevin sıkıntısını biz kullanıcılar çekiyoruz.

Haberin Devamı

 

Etrafımdan duyduklarıma göre birçok yeni kullanıcının ADSL hatları açılmamış. Benzer şekilde arızalı hatlar için de tamir yapılmıyor (ya da çok sınırlı bölgelerde yapılıyor). Yani kazara internetinize ya da hattınıza bir şey olursa vay halinize. Muhtemelen grevin bitmesini bekleyeceksiniz.

 

Artık bir lüks değil de işimiz gücümüz olan internetin kesik olması pek eğlenceli sonuçlar doğurmuyor. Bir arkadaşım 1 aydır hattının bozuk olduğunu ve tamir edilmediğini bir başka arkadaşımsa hattında sorun olduğunu ama sorunun hemen düzeltildiğini söyledi. Yani farklı uygulamalar da var.

 

Ülkemizde devlet iletişimden büyük oranlarda vergi alıyor. Yani gelir kaynağının önemli bir bölümünü iletişim vergileri oluşturuyor. Bir zamanlar deprem zamanında konulan bu vergiler zamanla kalıcı hale getirildi. 10 YTL’lik telefon ücreti için 14 YTL fatura ödediğim zamanlar oldu. Yani kaba bir hesapla %40 vergi ödüyoruz (benzer durum cep telefonlarında da bulunuyor). Yani bu grevin gizli taraflarından biri de devlet. Devletin kaybettiği para ise bizim cebimizden çıkıyor.

Haberin Devamı

 

Bu da olayın bir diğer yönü. Keşke devlet arabulucu olsa da şu grev fazla uzamadan ve her iki tarafı da üzmeden mutlu sonla bitse. Biz kullanıcılar da rahat bir nefet alıp sorunsuz ve hızlı internetimize kavuşsak.

 

Sektördeki genel kanı ise grevin 15 gün içinde biteceği yönünde. Umarım ki bu genel kanı doğru çıkar.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!