Greenpeace gemisi Mersin'de

Güncelleme Tarihi:

Greenpeace gemisi Mersinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2008 20:07

Greenpeace'in, mavi yüzgeçli orkinos avının durdurulması ve Akdeniz ekosisteminin korunmasına dikkat çekmeyi amaçladığı Hollanda bandıralı “Arctic Sunrice” adlı gemisi, Mersin'e geldi.

Greenpeace Akdeniz Ofisi Denizler Kampanyası Sorumlusu Banu Dökmecibaşı, 20 mürettebatlı geminin karşılanması ve limana demirlemesinden sonra yaptığı açıklamada, Greenpeace gemilerinden “Esperanza”nın Pasifik'teki deniz yaşamını korumak için dolaştığını, “Arctic Sunrice”ın da Akdeniz'i korumak için Mersin'e geldiğini söyledi.

Etkinliğin “Akdeniz'i koruyoruz” turu kapsamında gerçekleştirildiğini belirten Dökmecibaşı, mavi yüzgeçli orkinosun sağlıklı yaşam alanlarından birinin Libya'nın kuzey kesimi, yumurtlama alanlarından birisinin de Kıbrıs ve Mersin arasındaki bölge olduğunu bildirdi.

Deniz koruma alanlarının oluşturulması için acilen çalışma yapılmasını isteyen Dökmecibaşı, “Greenpeace'in 'Arctic Sunrice' gemisiyle başlayan turu 3 ay sürecek. Bu sürede Akdeniz'i tehdit eden etkenlerle ilgili çeşitli ülkelerde farklı konular gündeme getirilecek. Orkinos avcılığı da bu tehditlerden biri” dedi.

Dökmecibaşı, Akdeniz için acilen alınması gereken önlemleri kamuoyuna ve politikacılara anlatmaya çalıştıklarını, kirlilik, aşırı ve yasadışı avlanmanın yanısıra kıyısal yapılaşmanın en önemli sorunların arasında yer aldığını kaydetti. Geminin, Mersin Limanı'nda 3 gün kalacağı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!