Grammy'ye Dylan damgası

Güncelleme Tarihi:

Grammyye Dylan damgası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Grammy gecesi, Bob Dylan'ın 3 dalda, oğlu Jakob'ın da 2 dalda ödül kazanmasıyla ‘‘Dylan'ların gecesi’’ne dönüştü. Baba Dylan, ‘‘Time Out of Mind’’ adlı albümüyle hem ‘‘Yılın Albümü’’ hem de ‘‘Çağdaş Folk Albümü’’ dallarında Grammy alırken, albümde yer alan ‘‘Cold Iron Bound’’ da ‘‘Yılın Rock Şarkısı’’ seçildi. Geçen yıl ağır bir hastalık geçiren Bob Dylan, ödülünü alırken ‘‘Albümü yaparken, ne yaptığımızı bilmiyorduk. Ama neticede yaptık işte’’ demekle yetindi.

Dylan'ın oğlu Jakob da, grubu The Wallflowers'la iki ödül kazandığı gecede sahneye çıkarak, Grammy'ye layık görülen ‘‘One Headlight’’ı seslendirdi. Gecede, bazı ödüller şaşkınlıkla karşılanırken, bazıları ise son derece olağan karşılandı. Ödül almasına kesin gözle bakılan sanatçıların başında geçen yıl ölen ünlü orkestra şefi Sir Georg Solti geliyordu. Solti, Wagner'in ‘Die Meistersinger Von Nurnberg’i ile 31'inci kez en iyi opera dalında Grammy'ye layık görüldü. Gecede ödül alan bir başka Sir ünvanlı kişi de Elton John'du. John, Prenses Diana için yeniden seslendirdiği ‘‘Candle in the Wind’’le en iyi erkek pop şarkıcısı seçildi.

Rapçı Puff Daddy, Sarah Machlan, R. Kelly, country sanatçısı Alison Krauss, çellist Yo-Yo Ma, soul'un yeni yıldızı Erykah Badu ve bir süre önce ölen gazeteci Charles Kuralt 40'ıncı Grammy Ödül Töreni'nde birden fazla ödüle hak kazanan isimler oldular.

Usta isimlerin Grammy'leri toplaması gecenin bir diğer özelliğiydi. Creedence Cleanwater Revival'ın solisti olarak tanınan John Fogerty, James Taylor ve geçen yıl ölen John Denver, ödüle hak kazanan eski tüfekler arasında yer aldılar.

Gecede bir de skandal yaşandı.Shawn Colvin ödül almak için sahneye çıktığında, sert rap şarkılarıyla tanınan Wu Tang Clan’ın ODB adlı elemanı sahneye fırlayıp mikrofonu kaptı. ODB yetkililerce sahneden zorla indirildi.

Müzik dünyasının en prestijli ödülü olan Grammy'ler, New York'taki Radio City Hall'da düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Önceki gece 40'ıncısı dağıtılan ödüllerde Dylan ailesinin yüzü güldü. Bob Dylan 3 adet Grammy alırken oğlu Jakob Dylan da grubu Wallfowers'la 2 adet Grammy ödülüne hak kazandı.

DAVETSİZ MİSAFİR

Bob Dylan sahnede ‘‘Love Sick’’ şarkısını söylerken, üstü çıplak bir davetsiz misafir sahneye fırlayıp dans etmeye başladı. Dylan dansçı sahneden indirilene kadar serinkanlılığını korudu ve şarkısına devam etti.

‘‘Sunny Came Home’’ adlı şarkıyla iki Grammy kazanan Shawn Colvin, ödül töreninde bir kız çocuk annesi olacağını da duyurdu.

Gecede sahneye çıkan Aretha Franklin'e, John Goodman, Evan Bonifant, Joe Morton ve Dan Aykroyd'dan oluşan yeni Blues Brothers ekibi eşlik etti.

Paula Cole, yılın yeni yeteneği seçildi. Genç şarkıcı gecenin en heyecanlı kişisiydi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!