Gözün aydın Türkiyem

Güncelleme Tarihi:

Gözün aydın Türkiyem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bebek katili terörist Apo'nun yakalandığı haberi, tüm Türkiye'de bayram havası estirdi.

Bebek katili, çetebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirildiği haberi, tüm ülkede bayram havasında kutlandı. Başbakan Bülent Ecevit'in dün sabah saat 11.00'de yaptığı açıklamayı televizyonlarda izleyen vatandaşlar, sevinç içinde sokaklara fırladılar. Yüzbinlerce kişi ellerinde Türk Bayrakları'yla caddelerde sevinç gösterisi yaparken, Başbakan Bülent Ecevit'i destekleyen, PKK’yı lanetleyen sloganları haykırdılar. Çok sayıda vatandaş da otomobil, hatta kamyonetlerine binerek, ellerinde bayraklarla zafer turları attılar. Bu arada, evlere Türk bayrakları asıldı. Sokaklara dökülenler arasında sevinç gözyaşı döken şehit anaları ve gaziler dikkat çekti. Bazı gruplar HADEP binaları önünde gösteri yaparken, polis önlem aldı.

MANİSA

110 şehidin ailesi ile gaziler, Yurt Savunması Gazileri ve Şehit Aileleri Derneği önünde toplandı. Halaylar çeken aileler, ‘‘Bugün şehit ve gazi ailelerinin bayramı’’ dediler.

ÇANAKKALE

Teröre 40 şehit veren Çanakkale'de de Vali Ekrem Özsoy, tüm resmi dairelere bayrak asılması emri verdi. Tüm araçlar ve işyerleri bayraklarla süslendi.

DENİZLİ

99 evladını şehit veren Denizli'de de, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde biraraya gelen şehit aileri, bu kez sevinç gözyaşları döktü.

KIRIKKALE

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan şehit aileleri, davul- zurna eşliğinde halay çekti.

30 bin canın hesabını verecek

İzmir'de, Apo'nun yakalanıp Türkiye'ye getirilmesi sevinç gösterilerine sahne oldu. İzmir'de ticaretin kalbi Kemeraltı'nda esnaf çeşitli yerlerde davul zurnayla halay çekti. Esnafa eşlik eden vatandaşlar, gösteri yaptı. Bir grup esnaf da Apo'nun yakalanması nedeniyle kurban kesti. PKK terörüne 99 evladını şehit veren Denizli'de de Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde biraraya gelen şehit aileri, bu kez sevinç gözyaşları döktü. Dernek Başkanı Ömer Tarım, ‘‘Şehit kanlarıyla sulanan bu vatan bölünemez. Bu vatan için çocuklarımız şehit düştü, gerekirse kendi canımızı da veririz. PKK çöktü. Öcalan, 30 bin kişinin kanını dökmenin hesabını ağır verecek. Kimsenin ahı yerde kalmaz’’ diye konuştu. Dernek binasında toplanan şehit yakınlarından Emine Tarım ve Kadriye Yılmaz, bayrağa ve oğullarının fotoğraflarına sarılarak defalarca öptü. Emine Tarım, ‘‘Oğlumun yarım kalan vatani görevini yapmaya hazırım’’ diye konuştu. Ellerinde bayraklarla Delikçınar Meydanı'nda tur atan vatandaşlar, ‘‘Yaşasın Türk Askeri, Yaşasın Türk Polisi’’, ‘‘Şehitler Ölmez’’ sloganları attı.

Parçalasınlar

Kayseri Şehit ve Malülleri Derneği'nde toplanan şehit yakınları, evlatlarının kanları yerde kalmadığı için sevinçli olduklarını söylediler. 1994 yılında terhisine 17 gün kala şehit düşen er Recep Eröz'ün babası Hasan Eröz, nemli gözleriyle, ‘‘Devlet sağolsun. Benim oğlumun cenazesi parçalandığı için torbada geldi. Eli ayağı kopmuştu. Şimdi onun da önce elini ve ayağını kessinler ki kaçamasın. Sonra da dilini kessinler konuşamasın. Onu öldürmesinler öyle bıraksınlar’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!