Gözü görmeyene bile ehliyet

Güncelleme Tarihi:

Gözü görmeyene bile ehliyet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2007 13:06

Bursa'da sınava girmeden çok az görebilen kişilere bile ehliyet veren 8 kişilik bir şebeke ortaya çıkarıldı. Şebekenin 6'sı doktor.

BURSA’da, sınavlara girmeyen kişilere sahte evraklarla rapor alan ehliyet çetesi çökertildi. Polis, 6’sı doktor 8 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların usulsüz olarak binlerce kişiye ehliyet verdikleri belirlendi.
Yapılan bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi ekipleri, Merkez Nilüfer İlçesi’nde iki ayrı sürücü kursuna sahip olan E.K. ile yanında çalıştırdığı müdürü İ.Ç.'nin, en az 2 bin YTL karşılığı isteyen kişilere kursa gitmeyip, sınavlara girmeden ehliyet verdiğini belirledi. Araştırmayı genişleten polis ekipleri E.K. ve İ.Ç.’nin sahte evrak düzenleyerek doktorlardan usulsüz sağlık raporu aldığını ve bu kişiler arasında çok az görme yeteneğine sahip kişilerin de bulunduğunu belirledi.
‘Acemi Şoför’ adı verilen operasyonu başlatan polis, sürücü kursu sahibi E.K., müdürü İ.Ç. ve devlet hastanelerinde görev yapan aralarında göz, kulak burun boğaz doktorlarının da bulunduğu M.D., F.R., H.İ., T.D., M.B., ve N.D.’yi gözaltına aldı. Bursa ve diğer illerden gelen binlerce kişiye ehliyet veren zanlıların, müştereleri arasında okuma ve yazma bilmeyen kişiler ile avukat, mali müşavir ve muhasebeciler de bulunuyor. Zanlıların verdikleri ehliyetleri araştıran polis ilk etapta 125 ehliyeti iptal etti.
Sorgulamaları devam eden 8 kişi, ‘Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak’, ‘Sahte belge ile nitelikli dolandırıcılık yapıp devleti zarara uğratmak’ suçlarından adliyeye çıkartılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!