TİSKİ sonuçları açıklandı! TİSKİ personel alımı sonuç listesi

Güncelleme Tarihi:

TİSKİ sonuçları açıklandı TİSKİ personel alımı sonuç listesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2018 11:07

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, bünyesine yapacağı personel alımı için ön başvuru sonuçlarını açıkladı. Resmi internet sitesi üzerinden açıklama gerçekleştirecen TİSKİ, sözlü sınava katılım gösterecek olan adayları belirledi. Peki, TİSKİ memur alımı sonuçları nereden sorgulanabilecek? İşte, merakla araştırılan o detaylar

Haberin Devamı

TİSKİ personel alımı sonuçları için merakla beklenen gün geldi. Alım yapılacak olan kadronun 5 katı oranında sözlü sınava girecek olan isimlerin belirleneceği TİSKİ sonuçları, kurumun internet sitesinin duyurular sayfasında yayımlandı. İşte, TİSKİ sonuçları hakkında bazı bilgiler

TİSKİ SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Başvuru kılavuzunda 17 Aralık tarihinde yayımlanacağı açıklanan TİSKİ sonuçları, kurumun resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı.

TİSKİ PERSONEL ALIMI SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Başvuruları kabul edilip sınava çağrılan adaylar; Genel Müdürlük tarafından düzenlenen ve adayların kimlik bilgileri ile sınav yeri ve tarihinin bulunduğu ‘’Sınav Giriş Belgesi’’ mail ile gönderilecektir.

Bu belge sınava girişte ibraz edilecektir.

Sınava katılma hakkı elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Haberin Devamı

SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN?

İlan edilen kadrolar için; Trabzon Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda 19/12/2018 Çarşamba günü saat 09:00’ da başlamak üzere sözlü sınav yapılacaktır.

Sözlü sınavlar aynı gün içinde bitirilemez ise ertesi günü devam edilecektir.

Sınav konuları;

* Türkiye Cumhuriyeti Anayasası
* Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
* 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
* Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat konuları
* Kadro unvanına ilişkin mesleki ve uygulamalı bilgi ve yeteneğin ölçülmesini kapsar

SONUÇLARA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat konularında 15’er puan, kadro unvanına ilişkin mesleki ve uygulamalı bilgi ve yeteneğin ölçülmesinde ise 40 puan olmak üzere toplamda 100 tam puan üzerinden yapılır. Sınavda başarılı sayılmak için sınav kurulu üyelerince verilen puanların aritmetik ortalamasının en az 60 olması şarttır. Adayların atamaya esas başarı puanı;

TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sözlü sınav puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınmak suretiyle belirlenecek ve TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından web sayfasında ilan edilecektir.

Adayların atanmaya esas başarı puanların aynı olması halinde KPSS puanı yüksek olana öncelik tanınır. En yüksek puandan başlanmak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl aday ve asıl aday sayısı kadar yedek aday belirlenecektir. Asıl ve yedek aday listeleri TİSKİ Genel Müdürlüğünün internet adresinden ilan edilecek ve listede yer alanlara ayrıca yazılı tebligat yapılacaktır.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atanması yapılamaz. Bu gibi durumları tespit edilenleri atama yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Sınav sonuçlarına, başarı listesini TİSKİ Genel Müdürlüğü internet adresinde ilanından itibaren 7 gün içinde yazılı olarak itiraz edilebilir. İtirazlar sınav kurulu tarafından 7 gün içerisinde sonuçlandırılır ve ilgiliye yazılı olarak bilgi verilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!