Gözler Sağlık Bakanlığı ilk defa ve yeniden atama kurasında - Sağlık Bakanlığı atama kurası ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Gözler Sağlık Bakanlığı ilk defa ve yeniden atama kurasında - Sağlık Bakanlığı atama kurası ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2020 16:23

Sağlık Bakanlığı ilk defa ve yeniden atama kurası için takvimi geçtiğimiz günler yayınlanmıştı. 18 Şubat Salı günü PBS üzerinden atama başvurularının alınması süreci 25 Şubat’ta sona erdi. Gözler şimdi ilk defa ve yeniden atama kura tarihinde. Peki, Sağlık Bakanlığı ilk defa ve yeniden atama kurası ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun ek birinci maddesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemleri ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacak. Peki, Sağlık Bakanlığı ilk defa ve yeniden atama kurası ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı ilk defa ve yeniden atama kurası 12 Mart 2020 tarihinde yapılacak. Kura yeri ve saati (https://yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecek.

ATAMAYA ESAS İSTENEN BELGELER

1) Kura sonrasında Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar kadrolarına yerleşen adayların atama işlemlerinin tamamlanması için aşağıda belirtilen atamaya esas belgeler başvuru dilekçeleri ile birlikte; ilan edilen takvim çerçevesinde yerleştikleri kurumun ekte belirtilen adresinde olacak şekilde kargo ile gönderilecek veya elden teslim edilecektir.

a) Adli sicil durumunu beyan eden imzalı dilekçe.

b) Askerlikle ilişiklerinin olmadığına dair durumunu beyan eden imzalı dilekçe. (Bakaya olanların atamaları yapılmayacaktır)

c) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığını beyan eden imzalı dilekçe.

d) Vesikalık fotoğraf. (son altı ay içerisinde çekilmiş 6 adet)

e) Mal bildirim formu.

f) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta iken görevlerinden ayrılmış olanların, en son çalıştıkları kurumlarından alacakları onaylı hizmet cetveli.

g) Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli çalışanlar ve özel sağlık tesislerinde çalışanlar kurumlarıyla ilişiklerinin kesildiğine dair belge.

 

 

BAKMADAN GEÇME!