Gözler Fırat'ı aradı

Güncelleme Tarihi:

Gözler Fıratı aradı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2008 12:50

Uzun bir aradan sonra toplanan AKP Grup toplantısında, gözler geçen hafta süpriz bir şekilde partideki görevinden istifa eden Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat’ı aradı. AKP Genel Başkan Yardımcılığına atanan İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu ise tüm ısrarlara rağmen Fırat’ın oturduğu koltuğa oturmadı.

Haberin Devamı

AKP’nin Meclis’te grup toplantısı uzun bir aradan sonra Başbakan ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AKP’nin bugün yapılacak il başkanları toplantısı öncesi AKP Grup toplantısını izlemek üzere Meclis'e gelen il başkanı ve çok sayıda belediye başkanı grup salonunu doldurunca, milletvekilleri ayakta kaldı. Çok sayıda milletvekili Başbakan Erdoğan’ın grup konuşmasını ayakta dinlemek zorunda kaldı.

Uzun bir aradan sonra çok sayıda türbanlı kadın seçmenler de grup toplantısını izleyenler arasında yerlerini aldı.

GÖZLER FIRAT’I ARADI, AKSU FIRAT’IN OTURDUĞU KOLTUĞA OTURMADI

Gözler, gecen hafta süpriz bir şekilde, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek partideki görevlerinden istifa eden Dengir Mir Mehmet Fırat’ı aradı. Grup toplantısı öncesi milletvekilleri Fırat’ın istifasını değerlendirmek istemediler. Gazetecilerin bu konuda soruları yanıtsız kaldı.

Fırat’ın, yerine atanan İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu ise uzun bir süre tebrikleri kabul etti.

Yıllardır grup salonunda hiç değişmeyen kuralını ise bugün Aksu bozdu. Grup salonunda Başbakan'ın solunda Genel Başkan Yardımcısı (eskiden Fırat), sağında ise grup başkanvekili otururdu. Bugün ise Aksu sağ tarafta oturmayı tercih etti. Milletvekilleri ''Sayın bakan sizin koltuğunuz sol taraf'' diye hatırlatmalarına rağmen Aksu yıllardır Fırat’ın oturduğu bölüme ısrarlara rağmen oturmadı.

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin de aynı hatırlatmayı yapmasına rağmen Aksu’nun Fırat’ın oturduğu koltuğa oturmaması gözlerden kaçmadı.

TOPBAŞ’DAN AYAK ÜSTÜ ANKET SORULARI

Haberin Devamı

İl Başkanları toplantısı öncesi Meclis’teki grup toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mart 2009’da yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday olacağı mesajını verdi. Grup toplantısı başlamadan önce gazetecilerle sohbet eden Topbaş, Ankara’dan İstanbul’un nasıl göründüğünü, İstanbul’da kendisi döneminde yapılan icraatların nasıl yansıdığını, seçimlerde İstanbul’un nasıl çıkacağına ilişkin, AKP teşkilatlarının belediye başkan adaylarına sorduğu soruları yöneltti. Topbaş, yerel seçimlerde AKP’nin rakibi olmayacağını da ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!