Göze hitap eden cep telefonları

Güncelleme Tarihi:

Göze hitap eden cep telefonları
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2007 00:00

Son birkaç aydır farklı konularla ilgilenirken, cep telefonlarının yeni modelleri de yavaş yavaş vitrinleri doldurmaya başladı. Üstelik konuşmanın ötesinde bir dolu fonksiyonla bezeli bu aletlerin bazıları sadece sesiyle değil, çektiği görüntülerle de insanın başını döndürüyor. Bu duruma artık daha fazla kayıtsız kalamazdım, hemen bu konuda bir şeyler yapmam gerekiyordu.

Dizimdeki sızının yağmurun habercisi olduğuna aldırmadan şemsiyemi alıp kendimi dışarı attım. Şu objektifleri vitrinde parlayıp duran telefonlar da neyin nesiymiş, yakından bir bakayım hele diyerek başladım dolanmaya.

İnce düŞünce ürünü:

Samsung D900

Samsung’un birinci nesil Ultra serisinin amiral gemisi niteliğindeki ürünü olan D900, incecik yapısına rağmen takdir edilesi özellikleri bir arada taşımasıyla dikkat çekiyor. Telefonun sahip olduğu özelliklerden biri de 3.2 megapiksel çözünürlüğündeki otomatik odaklamalı kamerası. Böylece gömlek cebinize koyduğunuzda bile sırıtmayacak bir telefona sahip olurken, canınız çektiği anda etrafta olup bitenleri görüntüleyip arşivinize katabiliyorsunuz. D900’un en güzel özelliklerinden biri de televizyona bağlanabilmesi. Böylece çektiğiniz fotoğraf ve videoları doğrudan televizyonda aktarabiliyorsunuz.

Karanlıkların efendisi:

Sony Ericsson K790i

Hem otomatik odaklamalı, yüksek çözünürlüklü ve gerçek flaşlı bir kameraya sahip olup, hem de boyutlarını sık kullanılacak bir cep telefonu için kabul edilebilir ölçülerde tutabilmeyi becerebilen ürünlerin başında Sony Ericsson K790i geliyor. K790i, gayet iyi sonuç veren 3.2 megapiksellik otomatik odaklamalı bir kameraya, telefona entegre edilmiş Xenon flaşa ve kırmızı göz önleme sistemine sahip. Böylece sadece dilediğiniz an fotoğraf çekmekle kalmıyor, telefona herhangi bir parça eklemenize gerek kalmadan karanlık objelerin üzerine flaş patlatabiliyorsunuz.

5 megapiksel kamera:

LG LEO KG920

LG LEO K920 cep telefonunu, belki de kameralı cep telefonu yerine cep telefonlu kamera olarak nitelemek daha doğru. Boyutları da buna bağlı olarak cep telefonunda daha çok kompakt makineleri andırır nitelikte. Normal kullanımda cihazın ön yüzünde telefon tuşları yer alırken, cihazın alt bölümünü 180 derece döndürerek bir anda kapsamlı bir fotoğraf makinesine dönüştürebiliyorsunuz. K920, 5 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebiliyor oluşuyla öne çıkıyor.

Vİdeo İŞİnİn ustasI:

Nokia N93

Nokia’nın N93 modeli, fotoğraf ve video konusunda başarısını ortaya koymuş bir ürün. N93’ün özellikle istendiğinde mini bir video kameraya dönüşebilen hareketli yapısı ve DVD kalitesinde video kaydedebilme özelliği, takdir toplayan yetenekleri arasında. Üstelik telefon bu kadarla da kalmıyor. Her yöne dönebilen ekranı sayesinde video seyretmek için ideal pozisyonlara gelebiliyor, WiFi kablosuz bağlantıyla İnternet’e girebiliyor ve çektiğiniz görüntüleri ağ üzerinden kolayca paylaşmanıza izin veriyor. Gel gelelim, bu kadar çok özelliğe sahip olmanın bedelini de ağırlığı ve boyutuyla ödüyor.

EKSTRASINET’TE

ÜRÜN BİLGİSİ

eyasam.onpunto.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!