Gözaltındaki İtalyan gazeteciler Roma’ya döndü

Güncelleme Tarihi:

Gözaltındaki İtalyan gazeteciler Roma’ya döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2013 12:31

Türkiye – Suriye sınırında bir belgesel için çekimler yaparken 4 Nisan’da gözaltına alınan dört İtalyan gazeteci serbest bırakıldıktan sonra Hatay’dan özel bir uçakla Roma’ya döndü.

Haberin Devamı

RAİ televizyonu adına “Tarih Biziz” programı için belgesel hazırlamak amacıyla Türkiye’den Suriye’ye geçen Amadeo Ricucci, Elio Colavolpe, Susan Dabbous ve Andrea Vignali Yakubiye'de Cabhat el Nusra örgütünce gözaltına alınmıştı.

Ankara’nın da devreye girmesiyle Roma’da kurulan kriz masası ve yoğun çalışmalar sonrası dört gazeteci serbest bırakılarak Türkiye tarafına geçtikten sonra Hatay Havalimanı’ndan İtalyan Dışişleri Bakanlığı’nın tahsis ettiği uçakla Roma’ya döndü.

Ciampino Havalimanı’nda medyaya konuşan Amadeo Ricucci, “Bize iyi davrandılar. Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. Biz yanlış yerde yanlış zamanda istenmeyen veya sakıncalı iki çekim yaptık. Biri bir üs diğeri ise bombalanarak yanan bir kiliseydi. Bizi casus sanmışlar. Çekimlerimizi izledikten sonra yanlış anlaşılma meydana çıktı ve şimdi buradayız. On günlük kabus artık geride kaldı. Kurtarılmamızda emeği geçen herkese teşekkür borçluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Gruptaki tek kadın olan Susan Dabbous ise, “Beni ayrı tuttular. Sadece bir kez ‘Yalan söylüyorsan ellerini keseriz. Şeriat böyle emrediyor’ dediler. Belki kurtulmamızda benim yarı Suriyeli olmamın da etkisi vardır” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!