Gözaltındaki Ersöz, Uludağ’daki irtica yuvalarını yıktırmıştı

Güncelleme Tarihi:

Gözaltındaki Ersöz, Uludağ’daki irtica yuvalarını yıktırmıştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2008 13:23

ERGENEKON Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün, Bursa’da görev yaptığı yıllarda, Uludağ’da izinsiz dini eğitim verilen çadırları, kaçak yapılan Kur’an Kursunun da aralarında bulunduğu villaları yıkmış, İmralı'daki Abdullah Öcalan’ın da güvenliğinden sorumluydu.

Haberin Devamı

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, 2000 - 2003 yılları arasında Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı yapmıştı. Kenya’da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası’nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan çetebaşı Abdullah Öcalan’ın güvenliğinden sorumlu olan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, kötü hava koşulları nedeniyle uzun süre İmralı’ya gidemeyen Öcalan’ın avukatları ile kardeşleri tarafından eleştirilmiş, PKK’nın yayın organları tarafından hedef gösterilmişti. Ersöz, hava ve deniz ulaşımının zorluklarını, Öcalan’ın İmralı’ya gitmek için Gemlik’ten ayrılan kardeşleri ve avukatlarının motorda yaşadığı güçlükleri kamera ile görüntüleyerek kanıtlamıştı.

İZİNSİZ DİNİ EĞİTİM VEREN ÇADIRLARI YIKTIRDI

Görevi sırasında irticai faaliyetlere izin vermeyen Tuğgeneral Levent Ersöz, özellikle yaz aylarında Uludağ’ın eteklerinde, cemaatler tarafından kurulan ve çoğu çöcuk yüzlerce kişiye harem, selamlık uygulanarak izinsiz dini eğitim veren çadırları 150 jandarma ve 10 iş makinesi ile dağıtıp yıkmıştı. Ele geçirilen dini yayınlar, sıralar, tahtalara el konulmuş, çadır bölgeleri halkın hizmetine açılmıştı. Ersöz, Hüseyinalan Köyü’nde izinsiz yapılan aralarında Merkez Osmangazi İlçesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Recep Altepe’nin villası, Yavuz Selim Kuran Kursu’nun da aralarında bulunduğu 17 binayı yıktırmıştı.

Haberin Devamı

Bursa’dan Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na atanan Ersöz, Bilecik 2’nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı görevinin ardından emekliye ayrılmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!