Gözaltında işkence davası

Güncelleme Tarihi:

Gözaltında işkence davası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kamuoyunda 2'nci Manisa Davası olarak bilinen, aralarında liselilerin de bulunduğu 12 öğrenciye işkence yapmaktan biri komiser 5 polisin 20-60 yıl arası hapis istemiyle yargılandıkları davaya İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. İfade veren müşteki Levent Bağdadi, 15 günlük gözaltı süresi boyunca kendisine işkence yapıldığını belirterek, ‘‘Gözlerimi bağladıkları için bunları kimin yaptığını göremedim’’ dedi.

Duruşmasında gözaltında işkeceye uğradıklarını iddia eden müşteki öğrenciler ve 5 sanık polis duruşmaya gelmedi. Bazı müştekilerin yakınları duruşmaya izleyici olarak katıldı. İşkenceye uğradıklarını iddia eden 12 müşteki sanıkla birlikte gözaltına alındığını söyleyen tanık Ahmet Olgun ifadesinde kendisine baskı ve işkence yapılmadığını belirterek, ‘‘Ben kimseye işkence yapıldığını görmedim. Ancak kaldığım hücrede bulunan İsmail isimli bir şahıs ile tuvalette gördüğüm Erhan isimli şahsın dayak yedikleri açıkça ortadaydı. Hatta Erhan isimli bu şahsın kolları tutmadığından musluğu kendim açarak ona yardımcı olmuştum’’ dedi.

Askerde olduğu için davanın bu güne kadarki duruşmalarına gelemeyen müşteki Levent Bağdadi olay tarihinde kendisinin de gözaltına alınanlar arasında olduğunu belirtti. Bağdadi, ‘‘Gözaltında bulunduğum 15 günlük süre içersinde falaka, kaba dayak, küfür ve pisikolojik baskı gibi işkencelere tabi tutuldum. Diğer arkadaşlarımın da vücutlarında darp izleri vardı. Kolları tutmayan arkadaşlar vardı. Gözlerim bağlı olduğu için bunların kimler tarafından yapıldığını bilemiyorum’’ dedi. Duruşma ertelendi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!