Göstericiye çay

Güncelleme Tarihi:

Göstericiye çay
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başkent polisi, bazı yasadışı örgüt militanlarının Nevruz'u bahane ederek, olay çıkartacakları ihbarını aldı. Alarma geçen polis, yasadışı örgütlerin izinsiz gösteri yapmasına engel oldu. Gösteri yapmak isteyenler, daha önceden belirledikleri Tuzluçayır, Mamak, Akdere, Eryaman ve Altındağ gibi semtlerdeki toplanma yerlere gelir gelmez polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanların bir kısmı, ‘‘Biz daha gösteri bile yapmadık ki... Bizi niye alıyorsunuz?’’ diye polise itiraz etti. Gençler, kimlik kontrolü yapılarak aranıp aranmadıklarına bakıldı. Bu sırada polis, gözaltında tuttuğu kişilere ‘Nevruz Çayı’ ikram etti. Ankara'da yaklaşık 120 şüpheli gözaltına alındı. Aranmadıkları anlaşılanlar bir süre sonra serbest bırakıldı.

BAYRAM GİBİ

Kayseri'de ise Nevruz, Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla bayram havasında kutlandı. Belediye Şehir Tiyatrosu'nda düzenlenen kutlama programına Vali Mustafa Yıldırım, Emniyet Müdürü Sabahattin Özbay, Kültür Müdür Vekili Şükrü Efe, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan programın sona ermesinin ardından, kutlamalara katılanlar ve şehit aileleri, Kartal Şehitliği'ni ziyaret ettiler. Vali Yıldırım ve beraberindekiler şehitlere dua ettikten sonra ayrıldı.

Yemek zamanı

Nevruz nedeniyle günler öncesinden alarma geçen güvenlik güçleri, dünkü olaylar sırasında oldukça başarılı sınav verdi. Diyarbakır, Adana ve Mersin gibi olay çıkabilecek büyük kentlerde, polis panzerleri ve helikopterler de günboyu görev yaptı. Nevruzu kana bulamak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmayı başaran güvenlik görevlileri, panzerler arasında dolaşın çocuklardan simit alarak, sandviç yiyip, kola içerek açlıklarını gidermeye çalıştı.

Kurtarıcı...

Esenler Ferhatpaşa Çiftliği'nde, ateş yakıp korsan gösteri yapan kadınların, polisten kaçarken geride bıraktıkları 4 yaşındaki çocuğa Çevik Kuvvet sahip çıktı. Kargaşa sırasında annesini kaybetmenin çaresizliğiyle ağlayan küçüğü, bağrına basan Çevik Kuvvet polisi aslında yabancı değildi. Onu, geçtiğimiz 1 Mayıs'ta, polisten kaçarken yanlışlıkla sığındığı MHP binasında linç edilmek istenen Ali Rıza Narin'in hayatını kurtarırken tanımıştık.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!