Görünmeyen'in geliri Hürriyet Evleri'ne

Güncelleme Tarihi:

Görünmeyenin geliri Hürriyet Evlerine
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2011 16:53

Gürgen Öz, Udo Kier, Ahmet Mekin, Halil Ergün, Muhammed Uzuner, Hakan Eratik, Sezen Aray ve Kubat’ın çeşitli karakterleri canlandırdıkları Ali Özgenturk’ün yönetmenliğini yaptığı “Görünmeyen” 11 Kasım 2011’de gösterime çıkacak.

Haberin Devamı

Ahmet Mekin, bu filmle 2011 İstanbul Film Festivalinde en iyi oyuncu ödülünü almıştı. Filmin hikayesi iki genç insanin yaptıkları bir yolculukta karşılaştıkları paranoyayı, idealistlerin dünyasını, tutkunun yaralarını halk türkülerimiz eşliğinde konu ediyor.

Filmin konusu:

“Görünmeyen”; Recep ve nişanlısı Ebru’nun, Recep’in doğduğu köye yaptıkları yolculuğun hikayesidir. İki genç yola çıktıklarında tek bildikleri, evlilik kararlarını paylaşacakları ufak bir aile ziyaretine gittikleridir.  İkisi de farklı kültürlerden gelmektedirler. Ebru İstanbullu paralı bir ailenin kızı, Recep  ise Anadolu’nun dağ köylerinden birinde yaşayan bir ailenin oğludur. Birbirlerine duydukları sevgiyle “görünmeyen” tüm farklılıkları gün yüzüne çıkaracak bu yolculuk ikisini de biraz tedirgin ederken, tarih ve kader onlara beklediklerinin çok ötesinde bir sürpriz hazırlamıştır.

Haberin Devamı

Onlarca yıl önce, 1936’da Ebru ve Recep’in ailelerinin Anadolu’da bir gezi sırasında karşılaştıkları, dedelerinin, Türkiye’ye gelen önemli bir konuğun ziyaretine eşlik ettikleri ortaya çıkar.

O konuk dönemin en parlak klasik müzik bestecilerinden Macar Bela Bartok’dur. Hitler faşizminin tüm ağırlığıyla gün yüzüne çıkmaya başladığı bir iklimde, Budapeşte’de ki Nazilerden kaçıp Paris’teki bir davette bir Türk kadınının mırıldandığı Türkçe şarkıyı işittikten sonra Türk müziğini araştırmak için türküler derlemek üzere binlerce kilometre kat ederek Anadolu’ya gelmiştir. Ancak Avrupa’daki Nazi kasırgasından etkilenen Türkiye’de de O’nu zorlu bir yolculuk beklemektedir. Tek kaygısı sanat olan Bartok’a Ebru’nun büyükbabası Erol Soykan ile Recep’in büyükbabası Ekrem Kıraç eşlik etmektedir. Kendisi de bir müzisyen olan Ekrem, Bartok’la birlikte Avrupa’ya kaçmak isteğindedir. Oysa Bartok, Macaristan’daki Nazilerden kurtulmak için Türkiye’ye gelmiş ve bir daha Macaristan’a dönemeyeceğini bilmektedir. Ama Türkiye’de de devlet koridorları Nazilerle doludur.

Bartok’un gezisi sırasında idealist köy öğretmeni, Recep’in dedesi Ekrem öldürülür. Cinayetle ilgili aralanmayan sır perdesi için gözler Ebru’nun dedesi olan gizli polis Erol Soykan’a çevrilse de ortada hiçbir kanıt yoktur.

Haberin Devamı

Genç sevgililerin köyü ziyaretinde, Recep’in akrabaları ve köyün yaşlıları, Ebru’nun Erol Soykan’ın sülalesinden geldiğini öğrenince, her şey karışır.

Ebru ve  nişanlısı Recep aşklarının geleceği için köydeki baba evine yaptıkları yolculukta “görünmeyen” sorularla karşılaşacaklardır. Üstelik hiç ummadıkları biçimde ve hiç ummadıkları tesadüflerle.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!