Gorillerin öfkesi

Güncelleme Tarihi:

Gorillerin öfkesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kamerun'da bir avcı tarafından canlı olarak yakalanan bebek gorili kurtarmak isteyen goril sürüsü bir kasabayı basıp dehşet saçtı.

Her şey, Ntsama Ondo adlı avcının bir goril yavrusunu tuzağa düşürerek yakalamasıyla başladı. Küçük gorilin kaçırıldığını gören 60 kadar yetişkin goril, Olamze Kasabası'na indi. Kasaba halkı gorilleri uzaklaştırmak için ateş açtı. Ancak sıkılan kurşunlara aldırış etmeyen goriller bir süre kasaba dışında bekledikten sonra gece karanlığında ormana döndü.

Evleri yumrukladılar

Ertesi günün ilk ışıklarıyla tekrar kasabaya gelen goril sürüsü bu kez daha saldırgan davrandı.Ntsama Ondo adlı avcının elindeki küçük akrabalarını kurtarmak için kesin kararlı olduklarını belli eden goriller kasabadaki evlerin kapı ve pencerelerini yumruklayarak öfkeli sesler çıkardı.

Savaşı kazandılar

Kamerun Hükümeti'nin yayın organı L'Action Dergisi' nde yer alan habere göre, gorillerin gazabından korkan kasaba yetkilileri avcıya yakaladığı goril yavrusunu serbest bırakmasını emretti ve bebek goril serbest bırakıldı. Yavruyu kurtaran goril sürüsü zafer ve sevinç çığlıkları atarak ormana döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!