‘Google online alışverişe giriyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Google online alışverişe giriyor’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2005 12:32

Google’ın, deneme sürecini başlattığı “Google Base” isimli yeni hizmeti çeşitli spekülasyonlara neden oluyor. Google tarafından yapılan açıklamaya göre yeni hizmet, içerik sahiplerinin içeriklerini Google’a kolay bir şekilde göndermesini sağlıyor. Bazı çevreler ise, arama devinin bu hizmetiyle eBay açık artırma sitesi ve Amazon alışveriş sitesine rakip olabileceğini düşünüyor.

Haberin Devamı

Arama devi Google’ın bu hafta deneme sürecini başlattığı “Google Base”, çeşitli dedikodulara neden oluyor. Google deneme sürecini başlattığı yeni hizmetini, içerik sahiplerinin içeriklerini kolay bir şekilde yayımlamalarını sağlayacak bir oluşum olarak nitelendiriyor.

 

Fakat arasında analistlerin ve Google takipçilerinin de bulunduğu geniş bir kesim, hizmeti, eBay ve Amazon’un karşısına çıkabilecek güçlü bir açık artırma ve alış veriş sitesinin ilk adımı olarak görüyor. Google yetkilileri ise dedikodular karşısında sessizliğini koruyarak bu düşünceleri güçlendiriyor.

 

‘Güçlü’ ipuçları

 

Haberin Devamı

Çeşitli sitelerde yayımlan Google Base ekran görüntüleri, kullanıcıların “içeriklerini” ücretsiz bir şekilde yayımlayabilecekleri bir veri tabanı şeklinde gözüküyor. Veri tabanındaki bilgiler arasında parti davetiyesi veya kullanılmış araba satışı dizini bulunuyor.

 

Çeşitli otoriteler, elde bulunan her bir ipucunun dedikoduları doğrular nitelikte olduğunu savunuyor. Buna göre Google, yavaş yavaş şekillendireceği yeni hizmetiyle pek çok açık artırma sitesine bağlantı sağlayan bir hizmet başlatabilir.

 

Ayrıca, Google’ın milyonlarca kişiden oluşan kullanıcı tabanının Google’a bu alanda büyük bir güç sağlayabileceğinin üzerinde duruluyor. Google’ın, çeşitli aşamalarına yerleştireceği reklamlarla bu hizmetten oldukça büyük miktarlarda kazanç sağlayabileceği vurgulanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!