‘Gönüllü kadavra’ olmak isteyen boyacı yanıt alamadı

Güncelleme Tarihi:

‘Gönüllü kadavra’ olmak isteyen boyacı yanıt alamadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2006 12:23

Zonguldak'ta binalarda boyacılık yapan 49 yaşındaki Hasan Yukuşar, bir yıl önce Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne ‘Gönüllü Kadavra’ olmak için başvuruda bulunmasına rağmen, kendisine bir yanıt verilmemesine ve ilgisizliğe tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Bugüne kadar 400’e yakın kitap okuduğunu belirten Yukuşar, Mary Roach’ın yazdığı ‘Kadavra’ adlı kitaptan etkilendiğini söyledi.‘Gönüllü kadavra’ olmak isteyen boyacı yanıt alamadı

İkokul mezunu Hasan Yukuşar, bir yıl önce Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastahanesi’ne ‘Gönüllü Kadavra’ olmak için başvurdu. Başvurusu sırasında Yukuşar, o zamanki Tıp Fakültesi Dekanı Gamze Mocan ile birlikte objektiflere poz verdi.

10 yıl önce kadavra olmaya karar verdiğini belirten Yukuşar, “Bedenimin toprakta çürüyüp gitmesi yerine, insanlığın ve bilimin hizmetinde kullanılmasını tercih ederim. Bu düşünceyle bir yıl önce Karaelmas Tıp Fakültesi Araştırma Hastahanesi’ne ‘Gönüllü kadavra’ olmak için başvurdum. O zamanki Dekan Gamze Mocan, beni arayacaklarını ve plaket vereceklerini söylemişti. Ne arayan var, ne soran. Ben onlardan plaket istemiyorum, sadece kadavra olduğuma dair belge istiyorum. Eğer bir cevap gelmezse başka üniversite hastanelerine başvuruda bulunacağım” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de kimsenin kolay kolay gönüllü kadavra olmadığını belirten Yukuşar, “Üniversiteler derslerde kullanmak üzere kadavra bulmakta güçlük çekerken, benim gibi gönüllü insanların küstürülmesine anlam veremiyorum. Haberlerde hergün bir sağlık skandalı izliyoruz. Hastahanelerde yaşanan yanlış teşhis ve tedavilerin son bulması için bedenimin bilimsel çalışmalarda ve araştırmalarda kullanılmasını istiyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!