Gölhan: Belgen varsa çıkar

Güncelleme Tarihi:

Gölhan: Belgen varsa çıkar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

DYP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gölhan, Genel Başkanı Tansu Çiller'i yargıya müdahale etmekle suçlayan ve bu konuda elinde belge olduğunu öne süren Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden'e rest çekti. Gölhan, Özden'in iddialarının doğru olduğuna inanmadığını belirterek, ‘‘Varsa çıkartsın elindeki belgeleri. Var mıymış, yok muymuş biz de öğrenelim. Doğru olduğunu zannetmiyorum’’ dedi. Gölhan, Özden'in ve yüksek yargı organlarının başkanlarının geçmişte ‘‘Yargı bağımsızlığı olmadığını’’ açıkladıklarını belirterek, şunları söyledi:

‘‘Kendileri de kabul ediyorlar bunu. Eğer yargı üzerinde bir baskı varsa bunu muhalefet lideri değil, iktidar yapar. Çiller niye yapsın ki, kendisi muhalefette değil mi? Belge varsa çıkar zaten, gizli kalmaz. Neyse çıkar, yakında neyse biz de öğreniriz.’’

TURŞU MU KURACAK

Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci de, Özden'e çağrıda bulunarak, ‘‘Sayın Özden elinde belge, bilgi varsa derhal şimdi açıklamalıdır. Zamanı gelince açıklayacağım diyor. Turşusunu mu kuracak yani. Bu önemli bir olaydır’’ diye konuştu. Ekinci, Özden'in emekli olacağı sırada yargının bağımsız olmadığını söylediğini de hatırlatarak, ‘‘Bunu niçin ayrılırken söylüyorsun? Madem öyle, niye daha önce ayrılmadın? Öyle olduğunu bile bile niçin oturdun? Bunları da açıklasın. Yargıyı bağımsız yaptırmayan kimdir? Belgeleri vardır onda. Nasıl olsa belgesiz açıklama yapmıyor. Elimde belgem var, kasetim var modasına o da uydu. Çıkar belgelerini’’ dedi. DYP'nin devlet ve rejimle özdeş bir parti olduğunu söyleyen Ekinci, Özden'i kastederek, ‘‘Bu parti için laf söyleyenin dili kurur. Bu milletin partisidir. Özden'in belgelerini derhal çıkarıp açıklaması lazım. Eğer kastettiği bizim Başkanlık Divanı bildirimizse, bildiriyi iyi okuyamadığı anlaşılıyor’’ görüşünü savundu.

POLEMİK ZARARLI

Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Özden'in elinde belge olduğunu sanmadığını belirtirken, ‘‘Belki bir belge çıkacak, ‘aaa bu muydu?' diyeceğiz’’ diye konuştu. Paçacı, bu dönemde yargının siyasallaştırılmaması gerektiğini vurgularken, ‘‘Bu sebeple Özden'in başlattığı bu tür bir polemiği zararlı görüyorum’’ dedi. Genel Başkan Yardımcısı Ali Şevki Erek de, ‘‘Bu konudaki polemiğin boyutlarını genişletmeyi doğru bulmuyorum’’ diyerek, temkinli bir yaklaşımda bulundu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!