Gölette boğulan 2 arkadaşın cesedi bulundu

Güncelleme Tarihi:

Gölette boğulan 2 arkadaşın cesedi bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2011 12:42

MALATYA’da serinlemek için girdikleri gölette boğulan 27 yaşındaki Mehmet Sarı ile arkadaşı 25 yaşındaki Furkan Kılıç’ın cesetleri çıkarıldı.

Bir tavuk fabrikasında çalışan 3 arkadaş hafta sonu geldikleri Yaygın Beldesi’ndeki Mehmet Sarı’nın evinden dönerken, yol üzerinde bulunan gölete serinlemek için girdi.

Furkan Kılıç, boğulma tehlikesi geçirirken, 25 yaşındaki Mehmet Sarı ve Yakup A., onu kurtarmak için çaba harcadı. Furkan Kılıç’ın batmasından sonra Mehmet Sarı da paniğe kapılarak suda kayboldu. 2 arkadaşı gözlerinin önünde kaybolan Yakup A., kıyıya çıkarak yardım istedi. Gelen jandarma ve sualtı arama kurtarma ekipleri 2 arkadaşın cesetlerini aramaya başladı. Dün saat 21.30 sıralarına kadar gölette arama faaliyetlerini yürüten ekipler havanın kararması nedeniyle çalışmalara ara verdi.

Bugün saat 06.00’da tekrar arama çalışmalarına başlayan Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma ekibi yaklaşık 2 saat çalışma sonucu Mehmet Sarı’nın cesedine ulaştı. Gölet çevresinde bekleyen Mehmet Sarı’ın yakınları, cesedin bulunmasıyla sinir krizleri geçirdi. Jandarma ekiplerinin acılı aileyi güçlükle yatıştırması ardından Sarı’nın cesedi otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Tekrar gölette arama çalışmalarına başlayan dalgıçlar ilk dalışlarında yaklaşık yarım saatlik tarama ardından Furkan Kılıç’ın cesedine ulaşamadı. Bir süreliğine arama çalışmalarına ara veren dalgıç ekipleri tekrar gölete girerek buldukları Kılıç’ın cesedini çıkardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!