Goldaş: Societe Generale ile sorunumuz 3 bin 250 kilo altın

Güncelleme Tarihi:

Goldaş: Societe Generale ile sorunumuz 3 bin 250 kilo altın
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2008 00:00

Fransız Societe Generale’in dün Bakırköy Cumhuriyet, Savcılığı’na kadar götürdüğü "Goldaş’a satılması için verdiğimiz 500 milyon dolarlık 15 ton altından haber yok" suçlamasına yanıt geldi.

Goldaş, borsaya yaptığı açıklamada iki şirket arasında 5 senedir süren ticari ilişki sonucunda ihtilaf doğduğuna dikkat çekerek, "Societe Generale’in şikayet konusu ettiği ticari ihtilaflı miktar 3 bin 250 kilo brüt altın olup değeri de 94 milyon dolar" denildi. Societe Generale’in 15 ton iddiası sektör tarafından da abartılı bulunmuştu.

ART NİYETLİ SUÇLAMA: Goldaş, Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Yalınkaya ve Yönetim Kurulu üyesi Kemal Ulutepe’nin imzasıyla gönderdiği açıklamada yurt

dışında ve yurt içinde birçok banka ve şirket ile ticari ilişki içinde olduklarına dikkat çekerek, "Asılsız ve art niyetli suçlamanın sahibi Societe Generale ile aramızdaki ticari ihtilafın bu düzeye taşınmasını art niyetli bir hareket olarak değerlendiriyoruz. Söz konusu Fransız Bankası; son aylarda yaşadığı ve kamuoyunca da yakından bilinen sıkıntılarının etkisiyle ve gündemini değiştirmek amacı güdüyor. bunun için ticari teamüller ile sonuçlandırılabilecek bir ticari ihtilafı, hiç alışılmadık ve etik olmayan bir yöntem ile çözmeyi planlayarak, asılsız ve mesnetsiz suçlamalarla şirketimizi zor durumda bırakma amacı güden bir tutum içine girdi" denildi. Societe Generale, bünyesinde çalışan Jerome Kerviel adlı bir işlemci nedeniyle 7.2 milyar dolarlık zarara uğramıştı.

YASAL YOLLARA BAŞVURACAK: Asılsız ve gerçekdışı suçlamalar konusunda savcılığa başvurularak gerekli açıklamaları yaptıklarını belirten Goldaş yöneticileri, "Şirketimiz yetkilileri hakkında herhangi bir gözaltı ve tutuklama da söz konusu değil. Bu asılsız ve gerçekdışı suçlamalarla ilgili olarak gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında her türlü yasal yollara başvurma konusunda kararlıyız. Bununla ilgili hazırlık çalışmalarını da başlattık" dedi.

Goldaş hisseleri taban yaptı

SOCIETE Generale ile Goldaş arasında yaşanan ihtilaf hisse senetlerinde yüzde 9.86 değer kaybına neden oldu. Goldaş hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB) şirketten açıklama istenmesi nedeniyle ilk seans işleme kapatıldı. Açıklamanın gönderilmesi sonrasında ikinci seansta sırası açılan hisseler yüzde 9.86 değer kaybederek 2.56 YTL’ye geliyerek işleme başladı. Açılışla birlikte taban fiyattan işlem gören hisseler günü 2.56 YTL ile yüzde 9.86 kayıpla kapattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!