Gökyüzü renklenecek

Güncelleme Tarihi:

Gökyüzü renklenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 07:00

Milli Savunma Bakanlığı’nca, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; etkinlikler kapsamında ilk olarak dün 1923’ten günümüze kadar Mehmetçiği anlatan fotoğrafların yer aldığı fotoğraf sergisi, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde açıldı. Sergi, 29 Ekim akşamına kadar ziyarete açık olacak.

SOLOTÜRK GÖSTERİ YAPACAK

Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi Solotürk, 24 Ekim’de Trabzon ve Erzurum’da, 25-26 Ekim’de Adana’da, 27 Ekim’de İstanbul Boğazı’nda, 28 Ekim’de Samsun, Sivas ve Elazığ’da,

29 Ekim’de de İstanbul ve Ankara’da gösteri uçuşları yapacak. Türk Yıldızları da 25 Ekim’de İzmir’de, 29 Ekim’de Antalya’da gösteri yapacak.

AZERBAYCAN’DA TATBİKAT

Türkiye ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personelinin katılımıyla Bakü’de tatbikat gerçekleştiriliyor. Mustafa Kemal Atatürk-2023 adıyla gerçekleştirilen tatbikat ile dostluk, işbirliği ve koordinasyonu geliştirmek amaçlanıyor.  

Haberin Devamı

Kutlamalar kapsamında 25 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında Bulgaristan, Slovenya, Arnavutluk ve Romanya’dan katılımlarla Bölgesel Oryantiring Müsabakası düzenlenecek. Romanya Deniz Kuvvetleri fırkateyni REGINA MARIA (F222) 24-26 Ekim tarihleri arasında Samsun’a liman ziyareti yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!